2020. január 7., kedd

„ORBÁNNAK ÉS BABIŠNAK RÁCSOK MÖGÖTT A HELYE” – EURÓPA-BARÁT CSEHEK FÜTYÜLTÉK KI A MAGYAR KORMÁNYFŐT PRÁGÁBAN

ÁTLÁTSZÓ / DO TOHO BLOG
Szerző: BŐTÖS BOTOND
2020.01.06.


Kifütyülte több tucat tüntető vasárnap este a felújított prágai Állami Operaház ünnepélyes átadására érkező Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. Az Átlátszó kiderítette, hogy kik szervezték a gerillaakciót és beszéltünk a csoport szóvivőjével is.

Orbán Viktor Csehországba utazik a prágai Állami Operaház ünnepélyes átadó eseményére – írtam meg múlt hét pénteken a magyarországi sajtóban először a Dotoho Facebook oldalán. A hír nem keltett különösebb feltűnést Magyarországon.

A kedélyes protokoláris esemény aztán váratlan fordulatot vett vasárnap este nyolc óra körül, amikor a magyar kormányfő kiszállt az egykori prágai Új Német Színház, később a cseh Állami Operaház felújított épülete előtt.

Az Euronews tudósítása szerint az akcióra a szervezők nem számítottak és a magasrangú magyarországi vendéget több tucat Európa-párti tüntető hangos füttykoncerttel fogadta.

Az Átlátszó megtudta, hogy a jól megszervezett gerillaakció mögött a „Pulse of Europe” páneurópai identitásért kiálló, 2016-ban Frankfurtban elindított németországi polgári kezdeményezés csehországi csoportja állt.

A csoport zárt körben megosztott meghívója szerint az akció kifejezetten Orbán Viktor magyar miniszterelnök csehországi látogatása ellen irányult...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.