2020. január 28., kedd

UNIÓS PÉNZBŐL ÉPÜL KILÁTÓ ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT A ZENGŐN

ÁTLÁTSZÓ / ORSZÁGSZERTE
Szerző: KATUS ESZTER
2020.01.27.


Kilátót épít a Baranya megyei önkormányzat a Zengő tetejére. Az építmény 73 millió forintból készülhet el – egy olyan cég által, amelynek a „tulajdonosa” eltiltás hatálya alatt áll, és amely még soha nem épített kilátót.

Zengő kincse – A Zengő hegy ökoturisztikai fejlesztése” címmel nyert el uniós pályázatot a Baranya Megyei Önkormányzat, illetve konzorciumi partnerként Pécsvárad Város Önkormányzata.

A tervek szerint a 142 millió forintos projekt során a Zengő csúcsán új kilátó létesül, a Zengő lábánál Pécsvárad területén a Dombay tónál turistafogadásra alkalmas feltételeket alakítanak ki, és ugyanitt a Zengőt és annak élővilágát bemutató látogató- és információs központ épül.

A kilátóra kiírt közbeszerzési eljárást egy Szentkirályszabadján bejegyzett cég, a Rotstahl Kft. nyerte el. Hogy miért pont erre a cégre a választás, nem tudni.
Eltiltás, végrehajtás

A cég honlapja szerint a Rotstahl Kft. “Roth és Társa Kft. néven alakult meg 1999 őszén.”

Ilyen néven összesen hét vállalkozás szerepel a cégjegyzékben, ebből egynek, a Róth és Társa Ipari és Szolgáltató Bt-nek a vezetője volt egy bizonyos Roth Lajos, amelyet 2000-ben, Hajmáskéren jegyeztek be, és átalakulás miatt 2001-ben megszűnt. A cég ezután RE-VE 2003 kft-ként élt tovább egészen 2005-ig, amikor is felszámolták.

A 26 fős Rotstahl Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (8225 Szentkirályszabadja, hrsz 04/4., adószám: 14766844-2-19) esetében ugyan az alapítás idejénél 2009 szerepel, de akkor a kft. még egészen más névvel és profillal rendelkezett. Az Ambuláns Kardiológia Kft-nek olyan ismert tulajdonosai voltak, mint például a veszprémi kézilabda csapat orvosa, dr. Sydó Tibor László., és több más orvos, és főként szakorvosi járóbeteg-ellátással foglalkoztak.

A kft-t mindössze három éve nevezték át Rotstahl-ra, ekkor változott meg a cég tulajdonosi köre, főtevékenysége (fémszerkezet gyártásra) és a székhelye is. A teljesen átformált cég jelenlegi tulajdonosa Roth Norbert és Udvarhelyi Júlia, akik mindketten Veszprémben, az Erdősáv u. 22-ben laknak.

Ehhez képest a Rotstahl kapcsolat menüpontjában a cikk írásakor a cég tulajdonosának Roth Lajos van feltüntetve, aki viszont a cégadatbázisban sehol sem szerepel. Felmerült a kérdés, hogy mi lehet ennek az oka.

Adná magát a válasz, hogy azért, mert a bíróság öt éve rendelte el Roth cégének, a veszprémi SAFE-JOBS Kft. kényszertörlését. A 2015-ös végzés szerint: „a bíróság Roth Lajos (8200 Veszprém, Erdősáv utca 22.) tagot, vezető tisztségviselőt eltiltja attól, hogy a végzés jogerőre emelkedésétől számított 5 évig más gazdasági társaság kizárólagos, vagy többségi befolyást biztosító részesedéssel rendelkező tagja, valamint közkereseti társaság és egyéni cég tagja, betéti társaság beltagja, valamint gazdasági társaság vezető tisztségviselője legyen.”

Mivel Roth Lajos eltiltása még hatályos, a céget hivatalosan Roth Norbert (Veszprém, Erdősáv utca 22.) és Udvarhelyi Júlia (Veszprém, Erdősáv utca 22.) viszi.

Roth Lajosnak emellett további nyolc céghez volt/van köze, köztük három veszprémihez és két balatonfüredihez, de Roth Norbert és Udvarhelyi Júlia is érdekeltek voltak felszámolás vagy kényszertörlés alatt álló cég(ek)ben (pl. Stahl Mond Kft.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.