2020. január 17., péntek

„VEGYÉTEK KI MINDKÉT PETEVEZETÉKÉT ENNEK A BÜDÖS CIGÁNYNAK, NE SZAPORODJANAK!”

444.HU
Szerző: FŐDI KITTI
2020.01.17.



Feltehetően rasszista alapon távolíttatta el egy főorvos egy 26 éves nő petevezetékeit a Borsod-Abaúj–Zemplén Megyei Kórházban - írja a 168 óra a nő beszámolója és a birtokukba került szövettani dokumentumok alapján. A főorvos állítólag teljesen indokolatlanul adta ki a rezidens orvosnak, hogy távolítsák el a nő petevezetékeit azzal a felkiállítással, hogy:

„vegyétek ki mindkét petevezetékét ennek a büdös cigánynak, ne szaporodjanak!"

Pedig a nő nem is roma és három éven keresztül nem is tudott arról, hogy már egyik petevezetéke sincs meg.A főorvosról több kollégája is állította, hogy nyíltan romagyűlölő, de egyelőre még nem bizonyított, hogy valóban rasszizmusból követte-e el tettét. Az eset három évvel ezelőtt történt, de valaki még csak most tett feljelentést, ezért indult el a nyomozás.

A 168 óra információi szerint fiatal nő, Adrienn öt vetélés után egy újabb várandóságot kísérő hasi görcsök miatt kereste fel a kórházat, ahol ultrahanggal rögtön megállapították, hogy méhen kívüli terhességről van szó és a nőt a műtőasztalra fektették. Bár a méhen kívüli terhességnek nyoma sem volt, eltávolították a bal oldali petevezetéket, a jobb oldali petevezetéken pedig cisztát találtak. Ekkor hangozhatott el a főorvos rasszista mondata, miszerint távolítsák el mindkét petevezetéket. Végül a jobb oldalit nem távolították el teljesen, de olyan mértékben csonkolták, hogy már nem töltheti be a funkcióját, ezzel pedig teljesen elvették az esélyt attól, hogy Adriennek természetes úton gyereke születhessen.

„Az orvosi dokumentációkról több független szülész-nőgyógyász szakorvost kérdeztünk meg, akik egyhangúlag azt mondták, hogy a drasztikus beavatkozásnak semmilyen szakmai indoka nem volt" - írja a lap.

Az orvosok szerint, ha felmerül a méhen kívüli terhesség gyanúja, akkor sem szokás ilyen gyors és drasztikus döntést hozni, hanem inkább várnak, hátha spontán felszívódik a magzat. Ami pedig a jobb oldali petevezetéket illeti, egy ciszta miatt sem igazán szoktak ilyen mértékű roncsolást végezni.

Ráadásul valószínűleg a szövettani vizsgálat dokumentációját is meghamisíthatták, mert bár az ultrahang szerint méhen kívüli terhességről volt szó, az első kórszövettanban még a gyanú sem merül fel erre. A második szövettani vizsgálatba viszont belekerült a méhen kívüli terhesség, ezért gyanítható, hogy a leleteket meghamisították, hogy indokolttá tegyék a bal petevezeték eltávolítását...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.