2020. február 4., kedd

ORBÁN FENYEGETŐZÉSE EGY GYERMETEG STRATÉGIA, ZSAROLÁSI KÍSÉRLET

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2020.02.03.


„Orbán egy tudatosan felépített stratégia mentén, cinikusan halad, miközben az ország számára az igazi stratégia az lenne, hogy visszakönyörögje magát az Európai Néppártba” – mondta Balázs Péter azzal kapcsolatos megkeresésünkre, hogy Orbán Viktor szombaton kijelentette: „a britek kilépése és az, hogy ma mindenki életben van Nagy-Britanniában, azt mutatja, hogy az Európai Unión kívül is van élet". Balázs szerint Orbánban mindig is megvolt az a fajta kettősség, hogy ha ide lép egyet, akkor oda is, ha ezt mondja, akkor azt csinálja. Ami a kilépés ötletét illeti: a magyar közvélemény bizonyára nem is támogatná azt.

Orbán Viktor – ahogy portálunk is beszámolt róla – az Európai Unió keleti és déli tagállamai egyeztető fórumának, a Kohézió Barátai csoportnak kormányfői szintű, a portugáliai Beja városában tartott ülését követően, szombaton, újságírók előtt beszélt.

„A kijelentés nem megalapozott, ráadásul cinikus és mérhetetlenül felelőtlen, hiszen egy olyan példát hoz fel, amely nem lehet és nem is precedens mások számára” – szögezte le megkeresésünkre Balázs Péter. Mint a volt magyar külügyminiszter, első magyar uniós biztos kifejtette: Nagy Britannia az európai kontinenstől északnyugatra, Amerika felé fekvő sziget, ahol angolul beszélnek – egyetlen kontinentális államra, kiváltképpen egy szárazföldbe ágyazott, tengerrel nem rendelkező, közepes méretű országra nem vonatkoztatható, olyanra, mint Magyarország, de nem csak ránk, hiszen „vagyunk néhányan ebben a geopolitikai helyzetben”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.