2020. február 8., szombat

OSZTRÁK KÓRHÁZBAN: MAGYAR ORVOS, DE NEM MAGYAR SZÍNVONAL

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Zsolt
2020.02.07.


Sok szempontból jellemző Zsolt most következő története, melyben nem csak az osztrák egészségügy gyorsaságáról és színvonaláról ír, de az is kiderül, hogy végül magyar orvoshoz került…

„Hol kaphatsz gyorsabb ellátást, Magyarországon vagy Ausztriában? Biztosan többször felmerült már ez a kérdés, de most magam is megtapasztaltam és most meg is osztanám a tapasztalataimat.

Az eset a vakbélgyulladásom története, amit az elejétől kezdve igyekszek leírni. Kezdődött mindez másfél hete. Fájt mindenem, hátam, hasam stb. De semmi gyanús.

Mégis dolgoztam, mert nem gondoltam, hogy nagy baj lenne. Aztán egy nap mégis elmentem az orvoshoz és kiderült a baj. Vakbél. Mindezt egy háziorvos állapított meg úgy, hogy a rendelőben már vett vért, ultrahangot csinált.

Az eredményekre 1 órát kellett várnom vizsgálatokkal együtt, nem beszélve a kedvességről, a higgadtságról, amivel körbevettek. A 60 km-re lévő kórházba is sikerült minden komolyabb fennakadás nélkül eljutni. Taxit hívtak, amit a tb fizetett.

Gyakorlatilag kb. fél 9-kor érkeztem a háziorvoshoz és valamivel több, mint két órával később, 11 órakor már kórházban voltam, ahol az adategyeztetés után már látták a rendszerben a háziorvos által felállított diagnózist és eredményeket - vér, ultrahang...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.