2020. február 26., szerda

SZABAD SZEMMEL: A GAZDÁK FÖLDJEIT ELVEVŐ, A VÁLLALATOKAT SZÍVATÓ ORBÁNNAL PÉLDÁLÓZNAK - A NÉPSZAVA NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: SZELESTEY LAJOS
2020.02.26.


A legkeletibb osztrák tartomány nem szereti Magyarországot; Lengyelországot az EU lényegében nem tekinti "jogilag biztonságos államnak"; a német politika egyre mélyebben süllyed a káoszba - lapszemle.

A burgenlandi tartományfőnök, írja a Neue Zürcher Zeitung, azt tanácsolja a vállalkozóknak, akik tartanak a baloldali szociálpolitikájától, hogy vagy elégedjenek meg kisebb nyereséggel, vagy nyugodtan települjenek át Magyarországra, sok szerencsét hozzá! 

A szociáldemokrata Doskozil, aki a januári helyi választáson visszaszerezte az abszolút többséget és így megállította pártja mélyrepülését, továbbá felmondhatta a koalíciót a Szabadságpárttal, magyarázatként megemlíti, hogy Orbán Viktor egyszerűen földeket vett el a gazdáktól, és súlyos terheket vezetett be a vállalatok számára. Ezzel szemben a legkeletibb osztrák tartomány az utóbbi öt évben 450 millió euróval támogatta a gazdaságot. A politikus maga pedig bevezette a nettó 1700 eurós minimáljövedelmet az állami szektorban. A kormányról azt mondja, annak nem feladata, hogy szavatolja a magáncégek jövedelmét. 

A migrációt illetően viszont a kemény kéz híve Doskozil, akinek politikai pályája helyi rendőrfőnökként akkor kezdett felívelni, amikor 5 éve sikeresen vezényelte le a válságot. Úgy gondolja, hogy a mostani helyzetben az a kiút, ha kitoloncolják azokat, akik nem jogosultak a menedékjogra, megvédik a külső határokat, továbbá a befogadott embereket elosztják a tagállamok között. Hozzáteszi, nem igaz, hogy a Balkánon lezárultak a menekülő utak, bár az is tény, hogy akik bejutnak, azok javarészt nem Burgenlandban akarnak letelepedni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.