2020. március 27., péntek

133 GYÁVA EMBER

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.03.26.


Százharminchárom bátor emberről beszélt Orbán Viktor hétfőn a parlamentben. Azokra a kormánypárti (fideszes és kereszténydemokrata) képviselőkre gondolt a miniszterelnök, akik az ellenzéki frakciók tiltakozása ellenére, majd megszavazzák számára a korlátlan időre szóló teljhatalmat. Orbán ezúttal sem hazudtolta meg önmagát. Mint már annyiszor, most sem mondott igazat: a 133 képviselő ugyanis nem bátor, hanem éppen ellenkezőleg, gyáva. Mert egyikükben sem volt elegendő kurázsi ahhoz, hogy szembeszálljon a korlátlan hatalomra törő Vezérrel.

Arról most nem is szólva, amiről mások és mi is számos alkalommal írtunk. Hogy nem a képviselők a bátor emberek ebben az országban, hanem azok az egészségügyi dolgozók, orvosok és ápolók, akik az Orbán-kormány nemtörődömségének és hozzá nem értésének köszönhetően, megfelelő védőfelszerelés híján dolgoztak a betegekért. Olyan helyzetbe hozta őket Orbán és kormánya, mint azokat, akiket annak idején alkalmas hadifelszerelés, elegendő élelem és megfelelő meleg ruházat nélkül vezényeltek ki a Don-kanyarba.

Ezek az egészségügyi dolgozók – meg persze számos más ágazatban foglalkoztatottak – az igazi hősök, és még véletlenül sem az országgyűlési képviselők. Utóbbiak közül a kormánypártiak pedig kifejezetten gyávának bizonyultak. Egy sem akadt közöttük, aki odament volna Orbánhoz, hogy megmondja neki: miniszterelnök úr, Főnök, Viktor (megfelelő aláhúzandó – a szerk.) ez így nagyon nincs rendjén. Ha mi nem a hatalmat mindenáron és örök időkre megtartani akaró gazemberek volnánk, hanem tényleg a haza üdve lebegne a szemünk előtt, vagyis az, hogy minél hamarabb és minél kevesebb áldozattal jussunk túl a koronavírus okozta krízisen, akkor nem követelnénk a korlátlan időre szóló rendkívüli kormányzás lehetőségét. Hiszen – érvelnének Orbánnak a nem gyáva, hanem valóban bátor képviselők –, így is megtehetünk mindent, amit jónak és szükségesnek tartunk a járvány megfékezésére, tompítására, kezelésére, mert az általunk hazaárulónak nevezett ellenzék támogat ebben bennünket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.