2020. március 11., szerda

A GYŐRI POLGÁRMESTER AZ ELSŐ ELLENFORRADALMÁR A FIDESZBEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.03.11.


Ha bárki elolvassa Dézsi Csaba András, Győr januárban megválasztott fideszes polgármesterének a győri futballcsapatról, a teljesítmény és a bérezés közötti összefüggésekről szóló eszmefuttatásait, csak az elismerés hangján szólhat, mert minden szava igaz, és tíz éve a magyar labdarúgásban ilyen pozitív, előremutató, értelmes és hasznos megnyilvánulása még nem volt senkinek. Emellett szokatlan a bátorság és az egyenesség, ahogyan ez az ember nem nézi senkinek a személyét, nem gondol a várható reakciókra, hanem bárkinek megmondja, amit gondol. Az egészben az a szép, hogy amit gondol, az még igaz is.

Mindezt úgy, hogy miközben közvetve két mondattal elintézte és romba döntötte Orbán egész futballmániáját, leleplezte a futball feltámasztására tett erőfeszítéseinek fonákságát és halálra ítélt voltát, őszintén mondja azt is, hogy nem ellensége vagy ellenfele Orbánnak, hanem még tiszteli is. Dézsi Csaba András azt hiszi, hogy ezt a Fideszben és a NER-ben megteheti, ezért nemcsak megdöbbentő, de üdtő színfolt is a naivitása. Reakciói normálisak, válaszai tökéletesek, helyzetértékelése professzionális, ezért minden megnyilvánulása ellentéte és tagadása Orbán rendszerének, miközben nincs ilyen szándéka, ő csupán egy rendes ember.

Orbánnak el kell döntenie, hogy megpróbálja a szekere elé kötni és felhasználni a Fideszben húsz év óta felbukkant egyetlen normális embert, vagy elküldi neki a selyemzsinórt. A győri polgármester a lehető legnormálisabban reagált Orbán üdvöskéje, a NER egyik leggusztustalanabb figurája, Szöllősi György futball “nagykövet” gyomorforgató kioktatására, amikor egy laza mozdulattal lehülyézte, helyére tette, és azt is megfogalmazta, hogy remélhetőleg nem sokáig lesz futball “nagykövet”. Dézsi Csaba András tényleg naiv, mert nem tudja, hogy Szöllősi Orbán bűntársa, aki ellopta Kispestről a Puskás ereklyéket és a Puskás-örökséget. Ezért Szöllősibe biztosan beletörik a bicskája, de úgy tűnik, hogy ez egy olyan egyenes ember, hogy nem érdekli, ettől nem változtatja meg a véleményét.

Nagyszerű ember, ha kitart, együttérzésünk kíséri majd a politikai vesztőhelyre és a Fideszben morálisan kivégzettek jelképes temetőjébe. De reméljük, nem lesz könnyű félreállítani, és addig is monja, amit gondol, mert minden szava arany, és felszabadító hallani egy ilyen értelmes és rendes embert. Ezért nincs helye a Fideszben, de amíg ki nem végzik, addig még sok hasznos gondolatot megfogalmazhat. Ahogy az ETO tulajdonosát elhajtotta a város kasszájától, az valami gyönyörűség...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.