2020. március 7., szombat

A TEK KAP ÚJABB 5,5 MILLIÁRDOT, AZ MTVA 100 MILLIÓÉRT VESZ HELYEKET A FRADI-STADIONBAN

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2020.03.06.


444: Huszonnyolcszorosára ugrott a 4iG nyeresége 2019-ben

A 4iG Nyrt. 2019-ben 41,13 milliárd forint konszolidált árbevételt és közel 2,83 milliárd forint adózott eredményt ért el. Ezt maga a vállalat közölte böszkén az állami hírügynökséggel, és hozzáteték azt is, hogy mivel az informatikai, illetve az információ – és kommunikáció technológiai piac legnagyobb megrendelője a Magyar Állam, ennek megfelelően a Jászai Gellért tulajdonában lévő cég tavalyi bevételeinek 62 százaléka állami megrendelésekből, vagyis közpénzből származott.

G7: Százmilliót költ üzleti ülőhelyekre a közmédia a Fradi-stadionban

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) több hónapnyi szünet után a közelmúltban frissítette az 5 millió forintos értéket meghaladó szerződései listáját, a 2019-es megállapodások többségével. Ebből kiderül, hogy az MTVA közel 324 ezer eurós (akkori árfolyamon bő 103 millió forintos) szerződést kötött három évre a Fradi stadionját fenntartó Lagardere Sports Kft.-vel üzleti ülőhelyek és kapcsolódó szolgáltatások igénybevételére a Groupama Arénában. Azt nem tudni, hogy ez pontosan mit takar, és az érintettek sem árulták el a lap érdeklődésére.

24.hu: Tiborcz István volt üzlettársa 300 millió forint közpénzt igényelt, hogy elhelyezze festménygyűjteményét

Paár Attila, a huszonkilencedik leggazdagabb magyar vállalkozó azért kér vissza nem térítendő támogatást, hogy kiállíthassa a magán festménygyűjteményét Győrben. A 43 milliárd forint becsült vagyonnal rendelkező üzletember cége ugyanazon a titkos közpénzcsapon át juthat pénzhez a Magyar Turisztikai Ügynökségtől, mint Tasnádi László volt III/II-es tiszt vagy Zoób Kati divattervező.

Magyar Hang: Fenyegetést kapott a Magyar Hang szerkesztősége

„Kapcsolatunk” is megkapja majd a magáét és munkatársunk „kedvesének” autójában is találhatnak majd egy ellenőrzés során valamit – írja egy Újfehértón feladott, a Magyar Hang szerkesztőségébe küldött levél szerzője. A magyar nyelvvel láthatóan gondban lévő névtelen fenyegető személy szerint Szerető Szabolcsot, a lap főmunkatársát veszi célba, aki az elmúlt hónapokban cikksorozatot írt az Országos Polgárőr Szövetség kétes üzleti ügyeiről. A levélíró egy lehetséges NAV-vizsgálatot is kilátásba helyez.

Népszava: 5,5 milliárdot kapott a TEK, megszerzik a Hős utcai ingatlanokat is
Egy kormányhatározattal több tételben összesen 5,5 milliárd forintot kap a Terrorelhárítási Központ, hogy befejezze megkezdett beruházásait és előkészíthesse az újabbakat – derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyből. z Orbán Viktor által aláírt határozat értelmében a kormány idén 2 milliárd forintot, jövőre 2,7 milliárdot biztosít a közelebbről nem részletezett célú építkezésekre – műveleti komplexumuk előkészítésére pedig 800 millió forintot küldenek a TEK-nek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.