2020. március 23., hétfő

DRÁMAI FINN JÁRVÁNYKEZELÉS

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő
2020.03.23.


Vajon hogyan reagál egy jól szervezett, erős állam és társadalom egy olyan válsághelyzetre, mint a mostani? A Finnországban élő Viktor mesélte el tapasztalatait (és küldött mellé pár fényképet is). Van mit átgondolni…

„Feleségem olvassa az otthoni, magyarországi híreket, én meg a finnországiakat és arra gondoltam érdemes megosztani, mit csinál egy erős állam és egy erős társadalom válság idején.

Március 12-13-án már látni lehetett, hogy komoly változások várhatóak Finnország életében is. A bizonytalanság egy hétvége alatt elmúlt, és a finnek meg az országban élő félmillió bevándorló nagyon gyorsan álltak át az új, korlátozott helyzetre. Az egész drámai volt magyar családunk számára: drámaian olajozott, drámaian hatékony és drámaian drámamentes.

Március 12-én este jött az email az munkahelyemről, hogy átállunk a távoktatásra, lemondunk minden nagyobb rendezvényt és külföldi meghívást. Én alapvetően kutatással foglalkozom és tudományos rendezvényeket szervezek, ezért a kutatás átkerült teljesen az otthoni dolgozó szobámba, a rendezvényeket kettő májusi kivételével lemondtuk a hozzájuk tartozó hotel- és jegyfoglalásokkal együtt.

Az egyszem kurzus, amit ebben a félében tanítok, meg eleve online felületen van, így abban változás nem volt. Ezzel meg is volt az átállás. Én nem indultam a boltba betárazni élelmet, arra gondoltam, hogy lehetetlen, hogy bármi gondunk legyen itt, Finnországban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.