2020. március 23., hétfő

EGYETLEN FIDESZES OLIGARCHA SEM ÉLNE TÚL EGY KORMÁNYVÁLTÁST

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.03.23.


Elvesztette vagyonának egyharmadát Mészáros Lőrinc. A magyar oligarcha vagyona korábban meghaladta a 400 milliárdot, ám a koronavírus okozta tőzsdei árzuhanás, illetve a forint gyengülése után, a gázszerelőnek „már csak” 290 milliárd forintja maradt. Mészáros „elszegényedésének” nincs vége, hisz az árfolyamok tovább esnek, s a forint is újabb mélypontokra kerül. Mihályi Péter közgazdásztól azt kérdeztük, hogy ha Mészáros ért a gazdasághoz, akkor megelőzhető-e lett volna a veszteség, illetve előfordulhat-e, hogy a gázszerelő helyett, esetleg a miniszterelnök irányítja Mészáros cégeit.

Megelőzhette volna a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Opus, hogy a gázszerelő mester több mint 100 milliárdot bukjon a tőzsdén?

– Biztosan nem tudta volna megelőzni, mert ha csak bejelenti az eladási szándékát – ami már önmagában is a komoly veszély jele –, akkor egy fillért sem kapott volna a részvényekért. Ez a tőkepiacok természetes működése: a papírok ára néha felmegy, máskor meg leesik. Ha viszont a cégalapító akarja eladni a részvényeket, ott már valami gyanús, s akkor a kutyának sem kell, és a más tulajdonában lévő papír is elértéktelenedhet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.