2020. március 14., szombat

TÓTH: A KORMÁNYT LÁTVA, NEHÉZ INDULAT NÉLKÜL BESZÉLNI

HÍRKLIKK
Szerző: Hírklikk
2020.03.14.


Elképesztőnek nevezte Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, hogy a kormány nem oldja meg a feladatait, ehelyett ki kell kényszeríteni belőle a döntéseket. Az ATV pénteki Egyenes beszéd című műsorában a pártelnök az MSZP ötpontos javaslatáról beszélt, amelyet a koronavírus-járvány társadalmi és gazdasági hatásainak mérséklése érdekében, hétfőn nyújtanak be a Parlamentnek.

„Ha ez az útja a megoldások kikényszerítésének, akkor (…) ezt fogjuk járni" – jelentette ki. Azt mondta: a kormány tevékenységét látva „nehéz indulat nélkül” úgy beszélni, hogy az ember ne keltsen pánikot, de „talán a kormányfőt sikerült meggyőzni” például az iskolabezárásokról.

A helyzet ugyanis számos kérdést fölvet: milyen ellátás jár azoknak a szülőknek, akik otthon maradnak a gyermekeikre felügyelni? Mi lesz a pedagógusok bérével? Mi lesz az idős, beteg emberekkel, ha bezárják a nappali ellátó intézményeket, ahol naponta meleg ételt kapnak? Hogyan kapja meg a napi meleg ételt az a 120 000 gyermek, akiknek a családja ingyenes szünidei étkeztetést kért? Hogyan oldják meg az oktatási intézmények bezárásának következményeit? – sorolta, de rögtön hozzátette: az MSZP intézkedési tervében számos ilyen kérdés megoldására tesz javaslatot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.