2020. március 28., szombat

FOLYT. KÖV.

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: ILLE ISTVÁN
2020.03.27.


...mármint, a rendeleti kormányzás orbáni módra.

Egyenruhás (!) kórház parancsnokok jelennek meg hétfőtől a kórházakban. Tessék a fegyvernemi jelzésükre figyelni, nem orvosok – az orvosszakmai vezetésbe nem szólnak bele, habár kétségtelen, nagy lesz a kísértés, ez a garnitúra jó eséllyel már boncolt békát biológia órán – lesznek, inkább hadtáposok, mivel feladatuk:

“…a járványügyi előírások betartása, betartatása, a készletek rendelkezésre állása, a személyzettel való gazdálkodás folyamatos “karbantartása” a “kórházparancsnokok” feladata lesz”.

Nos, az egyenruha, főleg, a rendfokozat kétségtelenül fontos lesz, hiszen nem járja, hogy holmi hadnagyocska egy több diplomás, szakmájában elismert kórházigazgató felett regnáljon. Min. alezredesnek kell lennie.

Azért mókás, hogy egy kórházban, ahol alapvető feladat és kötelesség a járványügyi előírások betartása, annak felügyeletét egy katonára bízza. Mégis, hogy’ fogja az betartatni? Napi parancsba adja, és a megszegőitől megvonja a hétvégi kimenőt? Naponta leellenőrzi, hogy a protokollt pl. a betegmozgatók betartják-e? Hát a takarítók?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.