2020. március 11., szerda

GULYÁS: AZ OPERATÍV TÖRZS VESZÉLYHELYZET ELRENDELÉSÉT JAVASOLJA A KORMÁNYNAK

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: NÉPSZAVA-MTI
2020.03.11.Automatikus karantén, beltéri rendezvények tiltása - többek közt ezekről kell döntenie a kormánynak a szerdai ülésen.

Rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet elrendelését javasolja a kormánynak az operatív törzs - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten. A javaslatot a miniszter azzal indokolta a közmédiának nyilatkozva, hogy szintet kell lépni a védekezésben.

Gulyás azt mondta, a kormánynak többek közt olyan javaslatokról kell döntenie, mint hogy

- zárják le a határokat az Olaszországból érkezők előtt - kivéve a magyar állampolgárokat, akik bejöhetnének ugyan, de ezután automatikus karantén várna rájuk;
- a száz főnél nagyobb beltéri rendezvényeket tiltsa meg a kormány;
- a veszélyhelyzet elrendelése továbbá lehetővé teszi, házi karanténok elrendelését is, és hogy a védekezéshez szükséges eszközöket biztosítsák.
A miniszter szerint a kormány 9 órakor kezdődő ülésén tárgyal az operatív törzs koronavírussal kapcsolatos javaslatairól. Gulyás hangsúlyozta, mindent megtesznek annak elkerülésére, hogy "csoportosan megjelenjen a betegség Magyarországon". Emlékeztetett arra, hogy rendkívüli jogrend országos elrendelésére az elmúlt években nem volt példa, de az árvíz idején több térségben elrendeltek ilyet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.