2020. március 27., péntek

HÁLÁSAK LEGYÜNK-E A KORRUPCIÓS PÉNZEKBŐL SZÁRMAZÓ ADOMÁNYOKÉRT?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.03.26.


Nemrégiben Mészáros Lőrinc is nemeslelkű adományaival vált híressé, amikor beteg gyerekek külföldi gyógyítására adományozott nagyobb összegeket, most pedig Tiborcz István, Orbán Viktor veje, Orbán Ráhel férje ajándékozott két, azaz két lélegeztetőgépet az Uzsoki Utcai Kórháznak. Tiborcz a BDPST Group ingatlanfejlesztő cég nevében adományozott, amely nagyértékű belvárosi paloták megvételével, felújításával és értékesítésével foglalkozik. Könnyen lehet, hogy ez a cég már tiszta pénzeket használ, de a kezdő milliárdok korrupcióból és lopásból származnak. Tiborcz István a korrupt miniszterelnök apósa révén lett milliárdos vállalkozó.

Könnyen jótékonykodik valaki a máséból, tartja a dakota közmondás, különösen úgy, hogy azoktól lopták el a pénzt, akiknek most látványos adományozás és jótékonykodás formájában visszajuttatnak a lopott pénzből valamit. A hamis közbeszerzésekből és uniós támogatásokból meggazdagodott Tiborcz István (akinek a települések világítása ügyében elnyert uniós pályázataival kapcsolatban bűncselekményre utaló nyomokat talált az OLAF, de Tiborcz ellen nem indult vizsgálat Magyarországon, és ahelyett, hogy a börtönbe ment volna, a többmilliárdos összeget a magyar állam végül nem hívta le az Uniótól, hanem a magyar adófizetőkkel fizettette ki), ajándékként adja vissza a magyar népnek a magyar néptől elrabolt pénz egy részét, amiért a magyar népnek végtelenül hálásnak kell lennie.

Ott tartunk, hogy lassan az ország legnagyobb tolvajai lesznek az erkölcsi nagyságok, akik a bajban segítenek, nagylelkű adományaikkal támogatják a szegény magyar népet. Nem tudjuk őket Rózsa Sándorhoz hasonlítani, mert Rózsa Sándor a gazdagokat lopta meg, és a pénzt a szegényeknek adta. Az Orbán-család, benne Tiborcz István viszont a közvagyont dézsmálja, és abból “jótékonykodik”, amit a bajban levő emberektől lopott el. Tiborcz István azzal sem tenne szívességet, ha az eddig ellopott milliárdokat egy az egyben visszaadná a magyar költségvetésnek, feltéve, hogy a bolond apósa nem stadionokra költené, hanem az egészségügyre fordítaná. Ha Tiborcz a teljes vagyonát az Uzsoki Utcai Kórháznak adná, azzal sem adományt adna, hanem a lopott vagyont szolgáltatná vissza.

Erről azonban szó sincs, Tiborcz István két, azaz kettő darab lélegeztetőgépet “adományoz”. A kórház honlapja szerint Philips Trilogy Evo típusú, párásítóval ellátott lélegeztetőgépeket rendeltek meg, ezek piaci ára 12 ezer dollár körül van, maximum 15 ezer dollárért beszerezhető. Két ilyen lélegeztető 30 ezer dollárért kapható, ami azt jelenti, hogy az egész adomány nem éri el a tízmillió forintos összeget. Ez a mi számításunk, mert arról nem jelent meg adat, hogy pénzben pontosan mennyit adott Tiborcz, de ha az adomány ennek a tízszerese lenne, akkor is aprópénzt adott ahhoz képest, amennyi közpénzt lenyúltak a kedves feleségével együtt. De ha az összeg valóban tízmillió forint alatt van, ahhoz képest túlzó a melldöngető póz, ahogy fotóztatta magát az adományozó szerződés aláírásakor, és a patetikus a szöveg a jótékonykodásról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése