2020. március 2., hétfő

HAT NAP EGY TÖRÖK KÓRHÁZBAN

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő
2020.03.02.


Nem nagyon tudok annál rosszabb indítást elképzelni, mint amikor valaki egy várva várt nyaralás első pillanataiban olyan csúnya balesetet szenved, hogy utána közel egy hetet kénytelen kórházban tölteni. Márpedig Ágnessel ez történt. A mi szerencsénk csak annyi az ő szerencsétlenségében, hogy mindez Törökországban történt, így most kicsit bepillanthatunk egy ottani kórházba – nem elfeledve természetesen, hogy külföldi biztosítással rendelkezőként a helyieknél alighanem jobb helyzetben volt.

„A török hotelbe érkezés első órájában a tengerpartra vezető deszkákon elestem, felállni már nem tudtam. Telefon a biztosítónak, aki intézte a hotel orvosát, ő mentővel kórházba vitetett.

A röntgenasztalra egyedül kellett felmásznom óriási fájdalommal, az orvos a telefonjára mentett képen megmutatta, hogy eltört a combcsont. Átvitet az egyetemi kórházba, ott van ortopédia. Újabb mentő, minden zökkenés az úton fájdalommal járt.

A kórházban újabb röntgen, újabb mászás a gép alá. A doktornő itt nem látott törést (az itt készített CD-n valóban nem látszik), megnyugtatott, csak izomzúzódás, de azért egy napig bent tart.

Ekkor már éjfél volt, a hoteltől 50 km-re voltunk. A férjemnek fogalma nem volt, merre induljon vissza, de megnyugtatták, a kórház kocsija visszaviszi a hotelbe, így is történt.

Egyágyas szoba a külföldi részlegen

Engem egyágyas szobában helyeztek el, a külföldi, feltehetően fizetős részlegen. A szoba a tengerre nézett, külön fürdőszobával, az asztalon kávé, teafilter vízmelegítővel, a látogatónak fotel, kanapé.

Másnap az osztályos orvos próbált lábra állítani, mivel az ő röntgenfelvétele ugye törést nem mutatott, de sikertelenül.

Az orvos CT-t tartott volna indokoltnak, de a biztosítónak kellett minden vizsgálatot jóváhagyni, ők látták a törési felvételt, azonnali műtétet javasoltak CT helyett. Bemutatkozott a sebész, megbeszéltük a műtétet.

A biztosító munkatársa minden nap felhívott, tartottuk a kapcsolatot, az utazási iroda kint dolgozó munkatársa minden nap meglátogatott.

A fájdalomcsillapítást a testembe vezetett, automatikusan adagoló csővel oldották meg, amit szükség szerint én is szabályozhattam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.