2020. március 7., szombat

HOGYAN LEHET TÖRVÉNYT HOZNI A BÍRÓSÁGI ÍTÉLETEK MEGTAGADÁSÁRA? - ÁDER ELVÉGEZTE A DOLGÁT, ALÁÍRÁSÁVAL SZENTESÍTETTE A TÖRVÉNYTELEN ELJÁRÁST, A RABOK MEGÍTÉLT KÁRTÉRÍTÉSEINEK VISSZATARTÁSÁT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.03.07.A bíróságok a fennálló törvények alapján hoznak ítéletet, a bírósági ítéletek megváltoztatásának egyetlen törvényes módja, ha a jogszabályokat megváltoztatják. Ezért az Orbán-rezsim, ha a jogállamiság látszatát egy kicsit is fenn akarná tartani, törvényt csak arról hozhatna, ami alapján a bíróságok megítélik a jogos kártérítéseket a börtönbüntetésüket töltő elítélteknek. De arról nem hozhat törvényt egy jogállam, hogy az érvényben levő törvények alapján született jogerős bírói ítéleteket nem hajtja végre az állam. Orbán állama törvényt hozott arról, hogy megtagadhatja a törvényes bírósági ítéleteket.

Ez a jogállamiság megcsúfolása. Ez azt jelenti, hogy a végrehajtó hatalom vezetője, Orbán Viktor felette áll a törvényeknek, az igazságszolgáltatásnak, és azért nevezi jogállamnak az önkényuralmát, mert a csaló és tisztességtelen választásokon beállított mindenkori kétharmados többségével bármikor hoz egy törvényt, amivel törvényessé teszi saját törvénytelenségét, diktatórikus intézkedéseit. Az Orbán-rendszer lényege, hogy minden féket, ellensúlyt kiiktatott az útjából, például a volt köztársaság elnökének funkcióját is, ahova beültetett egy vazallust, egy korrupt és gyáva bajszos pecást, ami aláírja a törvénytelenséget és ezzel a törvényesség látszatát adja neki. Mintha Orbán írná alá saját rendelkezéseit.

Áder aláírta a rabok kártérítésének visszatartásáról szóló törvényt is, megnyalogatta gazdája kezét, és visszasomfordált a helyére. Ha bárki mutat ennél méltatlanabb, nyomorultabb, semmire valóbb életet, ami a koldusénál is nyomorultabb, az kaphat egy közbeszerzést valamelyik stróman alvállalkozójaként. Mert Orbán-rendszerében nemcsak a bíróság nem bíróság, nemcsak az államelnök nem államelnök, de még a vagyont felhalmozó, százmilliárdos közbeszerzéseket elnyerő vállalkozó sem üzletember, hanem Orbán strómanja, akinek a pénze és a vagyona sem a sajátja, hanem Orbáné.

Hogy ezek után a gátlástalanul hazudozó, dekázó tárgy, aki igazságügyi miniszternek mondja magát, nem mond le, az senkit nem lep meg, mert ez a nőszemély sem igazságügyi miniszter, csak annak látszó tárgy, valódi funkciója az, hogy a törvénytelenséget leplezze, letagadja, elleplezze. Orbán kormánya sem kormány, hanem a hatalom kizárólagos birtokosának jobbágyai. A történet legszebb része az, hogy a bírósági ítéletek alapjául szolgáló törvényt az Orbán-rezsim hozta, azt sem azért, hogy kárpótolja a börtönlakókat az embertelen körülmények miatt, hanem azért, hogy a valódi kártérítések helyett nevetséges összegű elégtételt kapjanak...

1 megjegyzés:

  1. MERT NEM TUDJA FELFOGNI AZ ELÉ TOLT PAPÍR TARTALMÁT, VAGY NEM IS AKARJA, CSAK PARANCSRA ALÁÍRJA AMIT ELÉ LÖKNEK!!!!!!!

    VálaszTörlés