2020. március 25., szerda

KINEK A ZSEBÉBEN VAN 3000 MILLIÁRD?

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.03.24.


Van-e annál gusztustalanabb hazugság, amit most a magyar kormány – Gulyás Gergely száján keresztül – elkövetett. Van-e annál undorítóbb, hogy miközben az ország nagyobbik fele, a felnőtt lakosság zöme azért izgul, hogy túlélje ezt a válságot, és szorít, igen szorít azért, hogy a vezetés képes legyen kezelni a helyzetet, hogy valódi mentőövet dob majd neki, a mi kormányunk azt közli, hogy most ő 3000 milliárd forintot hagyott a magyar emberek zsebében, mégpedig azzal a mentőcsomaggal, amelyet Orbán Viktor ismertetett.

Rendben van, hogy a miniszterelnök minden olyan tájékoztatót magára vállal, amikor valami segítséget, átmeneti könnyítést kell bejelenteni; hol fáradt erőművészként jelenik meg a facebook oldalon, hol pedig a felelősség által nyomasztott elnökként, elfogadom: ez a szerepjáték jár neki. És biztos az is, hogy ő maga is nehéz napokat él át, biztos az is, hogy reggeltől estig dolgozik. De, hogy pontosan milyen lépések férnek bele a munkájába, mennyit foglalkozik a veszélyhelyzet által előidézett helyzet megoldásával, az egészségüggyel, a gazdasággal, a biztonsággal, és mennyit a kommunikációval, azt már nem tudhatjuk. Mindenestre tény, hogy a piár akciók változatlan ütemben folynak, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a cselekvő, aggódó és segítséget nyújtó kormány képét mutassák fel. Azé a kormányét, amely csakis egyedül képes megoldani a ránk zúduló feladatokat, és amely, ennek megfelelően, a maga sajátos módján értelmezi az összefogást. De most ezt tegyük félre, erről már megírta véleményét Föld. S. kollegám (Kuss, én így szoktam összefogni).

Maradjunk tehát a piárnál. Illetve azoknál a bejelentéseknél, szövegeknél, amelyek az objektivitás formáját öltik, valójában pedig egészen más a (hátsó)szándékuk. Az ugye megvan mindenkinek, hogy Orbán Viktor azzal indokolta a végtelenített vészhelyzet törvénybe iktatását, hogy három hónap múlva még rosszabb lesz a helyzet Magyarországon. Túl azon, hogy ez nem túl biztató kijelentés egy tettre kész, kész megoldásokkal szolgáló kormányfő részéről, gondolhatnánk, hogy a sok jó cselekedete mellett, valóban az ismeretlen vírus tombolása mondattat vele ilyet. De mégsem gondolhatjuk, hiszen ha rosszabbá válik a helyzet, akkor sem tudhatja Orbán, hogy három hónap múlva mivel kell szembenéznünk, lecsendesedik-e a járvány, vagy épp ellenkezőleg, illetve akkor sem lesz cselekvőképtelen, ha kilencven nap után a parlamenthez kell fordulnia újabb felhatalmazásért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.