2020. március 25., szerda

POLITIKAI LESZÁMOLÁSRA HASZNÁLT VESZÉLYHELYZET

INDEX
Szerző: CSEKE BALÁZS
2020.03.25.


Ez egy politikai revans

- fogalmazott Fodor Csaba, Nagykanizsa ellenzéki önkormányzati képviselője. Ő egyike annak az öt tanácsnoknak, akit Balogh László, a város fideszes polgármestere visszahívott pénteken, hogy csökkentse az önkormányzat kiadásait. "Rendkívüli helyzetben nincs lehetőség parttalan vitákra, most gyors, operatív, felelősségteljes munkára van szükség" - indokolta Balogh a személyi döntést.

A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetben jóval szélesebb jogkörük van a polgármestereknek, így számos olyan kérdésben egyedül dönthetnek, amelyek segítenek a hatékony védekezésben. Van ahol viszont nem csak a védekezésre gondolnak a városvezetők.

Véghezvitte, amit október óta nem sikerült

Nagykanizsán októberben kormánypárti polgármestert választottak, ám a képviselő-testületben többségbe került az ellenzék. A kialakult patthelyzetet és a végtelen vitákat jól mutatja, hogy október óta nem sikerült alpolgármestert választani, hiába küldött a Zala Megyei Kormányhivatal törvényességi felhívást is az önkormányzatnak.

Balogh a Fidesz frakcióvezetőjét, Bizzer Andrást javasolta, de az ellenzék többször is leszavazta a jelöltet. Most a polgármester - kihasználva a rendkívüli helyzetet - az ellenzék megkerülésével saját hatáskörben kinevezte Bizzert. "Mivel egy város veszélyhelyzetben nem maradhat döntéshozó vezető nélkül, és sajnos bármelyikünkkel, így velem is történhet nem várt esemény" - írta a döntés hátteréről.

Fodor szerint azzal nincs probléma, hogy a polgármester kinevezett egy alpolgármestert, ez ebben a helyzetben valóban egy szükséges lépés volt, "megítélésünk szerint ugyanakkor alkalmatlan az alpolgármester erre a feladatra" - fogalmazott a politikus...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.