2020. március 15., vasárnap

LABDARÚGNI NECESSE EST

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2020.03.15.


Abban minden barokkos túlzás nélkül kiegyezhetünk, hogy helyzet van, mégpedig súlyos. Ver minket az Isten, amit civilizációnak neveztünk, készül önmagába roskadni, az emberiség megy vissza a barlangba, hogy tüzek fényénél hamburgert vagy pizzát rajzoljon a falra, mint vadászatának és vágyainak tárgyát. Bezár minden, ami nem a túléléshez szükséges, iskola, színház, uszoda, múzeum meg a többi, mindenféle sporteseményt leállítanak, csak egyet nem. Ez pedig a magyar futball.

Közkeletűbb nevén láblabda, labdarúgásra emlékeztető dolog, futkorászó emberek a gyöpön. Most a mi láblabdásaink tökös legények, mit nekik biológia, vírusok és baktériumok, a Ronaldo a nagy pofájával nem mer labdarúgni, a mezőkövesdi győzők viszont igen, mindenféle vírusnak az arcába nevetnek, és ott nyűgözik le az üres stadiont. Még azt is hallani, ahogyan visszhangzik a hónuk alatt vízipólózó bolhák kacaja, csattog a heréjük a szuszpenzolban, vagy nő a fű a talpuk alatt.

Az egésznek eddig sem volt, de most már tényleg az ég egy világon semmi értelme nincsen. Hacsaknem annyi, hogy a kedves vezető boldog és elégedett legyen, mert, ha a futball leállna, akkor értelmét vesztené a nyomorult élete. Leáll majd, az is bizonyos, gondolkodni itt csak azon kell, hogy eddig mért nem. Nem lesz futball Európa bajnokság, a Puskás arénában az évi egy meccs sem lesz meg, csak világítják ki éjjel és nappal a kihalt városban, hogy a szellemek el ne tévedjenek.

Hogy az MLSZ, mint a magyar láblabdázás irányítója és szervezője, mért nem volt képes azt mondani, hogy, mint szerte a világban mindenütt, felfüggeszti azt, amit bajnokságnak neveznek, és más sportágakban szó nélkül megtették, annak két oka van: Orbán Viktor és a nyüszítő szervilizmus. Amíg az atyuska nem tesz utalást arra, hogy állítsák le a bohóckodást, labdarúgni fognak, mert az országban az összes csapat, az összes stadion, minden labdaszedő és valamennyi pályamunkás Orbán Viktor játékszere...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.