2020. március 22., vasárnap

MEDDIG MARADHAT ORVOS NÉLKÜL A LAKOSSÁG?

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: HASKÓ LÁSZLÓ
2020.03.22.


Az egészségügyi ellátó rendszer hatástalanítása az ország összes polgárát veszélyezteti.

Az operatív főtörzs szerint március 18-ára 58-ra nőtt a korona-vírus fertőzöttek száma Magyarországon. Nem tudhattuk, hogy ez sok vagy kevés, azonban, ha azt is tekintetbe vesszük, hogy előző napig még csak 52-en kapták meg a rémvírust, eddig nem igazán ijesztő a ragály itthoni terjedési sebessége. (Március 22-én 113 beteget jelentenek a hivatalos hírek.)

„A Törzs” – nem véletlenül, hiszen szinte mindannyian egyenruhás emberek – jól bevált katonai taktikát és stratégiát választott.

Kiril Ilarionovics Kutuzovét:

visszavonulás utolsó vérig! Erőink konzerválása addig, míg az ellenség éhen nem hal, meg nem fagy, vagy el nem megy a kedve az egésztől. Nem rossz taktika ez, csak éppen kell hozzá hátország és hatalmas szerencse. Kiril Illarionovicsnak volt, és Napóleonnak akkor nem. Bízzunk benne, hogy Orbán Viktornak és Pintér Sándornak is lesz! Egyebet úgysem tehetünk, hiszen nemhogy nem kérik az egészségügy és a tudomány véleményét, meg sem hallgatják azt.

A hősies visszavonulásnak különböző felvonásait adták elő. A legfontosabb a kommunikáció, amelynek alapmotívuma a teljes hozzá nem értés, a kifürkészhetetlen szándék. Megvalósulása a legfontosabb tények eltitkolásából, a nem fontos, de valós információk ködbe burkolásából és szokásos, közönséges hazugságokból bontakozott ki. Vegyünk néhány példát!

Első kérdés: Hol vannak a fertőzöttek? Mi bizonyítja, hogy koronavírussal fertőzöttek? Alighanem mindannyian a Szent Lászlóra keresztelt ragálykórház foglyai. De hol vannak, hányan vannak, mit csinálnak a „kontaktjaik”? Fertőződtek-e? Kik és hol vannak az első koronás halottnak mondott idős férfi kontaktjai, akik a Jahn Ferenc Kórházban hetekig ápolták, lélegeztették, látogatták. És mikor derült ki, hogy koronás? Biztosan az volt?

Lényegében megszüntették a járóbeteg-ellátást azzal, hogy megvédik (ismét valamit megvédenek!) az idős egészségügyieket. Valójában

nem voltak képesek megfelelő védőfelszereléseket és teszteket beszerezni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.