2020. március 3., kedd

MÉG MINDIG VANNAK, AKIK KERESIK AZONNALIBAN INDÍTOTT PÉNZÜKET - AZ 5 MÁSODPERC IDŐNKÉNT KITOLÓDIK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.03.03.


Sikeresen indult el az azonnali átutalás rendszere – jelentették be tegnap. Néhányan azonban – tudta meg az Azénpénzem.hu – ma reggel remélhetik, hogy kiderül, mi történt az átutalásukkal. Sokkal többen vannak, akik becsapva érzik magukat, pedig nincs igazuk.

Sikeresen indult hétfőn az azonnali átutalási rendszer, ami dinamizálja a magyar gazdaságot – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint Patai Mihály, a jegybank alelnöke. Bartha Lajos, az MNB pénzügyi infrastruktúrákért és bankműveletekért felelős ügyvezető igazgatója közölte, hogy a hétfői átutalások majdnem fele már az azonnali rendszeren ment keresztül.

A tájékoztatón is kiderült egyébként, hogy zökkenők azért akadtak. A szakemberek az elmúlt órákban is tökéletesítették a rendszert, amelyhez a világon egyedülálló módon minden pénzintézet csatlakozott – hangsúlyozta Patai. Az átutalási rendszert működtető GIRO Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón közölte, hogy hétfőn 14 óráig több mint 230 ezer átutalás jutott el azonnal, legfeljebb 5 másodperc alatt a címzettekhez. A leállások nélkül működő rendszer 500-nál is több tranzakciót képes egyetlen másodperc alatt biztonságosan feldolgozni - tette hozzá Selmeczi-Kovács Zsolt.

A rendszer március 2-án 0 órakor indult. Azoknak az utalása, akik hajnalban indítottak tranzakciókat, azonnal átment nemcsak a bankszámlaszámra, de telefonszámra, e-mail címre és adószámra, adóazonosítóra is. Voltak apróbb fennakadások, néhány helyen nem indultak el a másodlagos azonosítók, leálltak a rendszerek, de reggelre a hajnali problémák zöme megszűnt. Március 2-án délután már stabilan működött minden rendszer – írta meg a Napi.hu.

Gondok mellett akadnak félreértések is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.