2020. március 5., csütörtök

MEGROHANTÁK A WEBSHOPOKAT A KORONAVÍRUSTÓL RETTEGŐK - ÓRIÁSI ÁRKÜLÖNBSÉGGEL ÉS HOSSZÚ VÁRAKOZÁSSAL RENDELHETŐ A CSALÁDI VÉSZTARTALÉK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.03.05.


Akad olyan webshop, ahol a rendelt élelmiszerekhez legkorábban majdnem két hét múlva lehet hozzájutni, de a várakozási idő szinte mindenütt megnőtt. Közben van, ahol konzervet óriási akcióval lehet rendelni, míg másutt száműzték a választékból az ilyen terméket.

Amint a koronavírus járvány Olaszországba ért, Európába is megérkezett az ijedség. Milánóban kifosztották a boltokat, és nálunk is beindult a családi vésztartalék halmozása. A sajtóban (többnyire azért csak riogatásként) jelentek meg üres polcokról, egymást tipró vevőkről képek, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) pedig nyugtatgatott. Úgy tűnik azonban, a roham eljutott a webshopokhoz is. Tartani lehet attól, hogy most, amikor már hivatalosan is vannak fertőzöttek az országban, ez még fokozódhat.

Az Auchanban egy nemrégiben végrehajtott változtatás után 3 féle idősáv választását teszik lehetővé. A szállítás akkor a legolcsóbb, ha a megrendelő hajlandó akár egész nap várni a cuccokra. A választott napon email értesítést küldenek arról, hogy melyik időszakban fog érkezni a rendelés, így végső soron nem kell egész nap otthon lenni, de csak a szállítás napján derül ki, mikor jön a futár. A közepes árkategóriában 5 órás, a legdrágábban pedig 2 órás az idősáv. Tegnap az első olyan választható szállítási nap, amikor mindhárom kategóriában több opciót is lehetett választani március 16-a, hétfő volt. A díj pedig 999, 699, illetve 499 forint. Nem árt tudni, hogy ha viszont a rendelés nem éri el a 7500 forintot, akkor az áruház 2990 forintos díjat számít fel.

A Tesco a szerdai rendelést legkorábban március 9-i, hétfői szállítással vállalta 900-1200 forint közötti díjért. A Spartól és a Grobytól is legkorábban erre a napra lehetett (igen korlátozott) időpontot szerezni. Kizárólag a CBA webshopjában lehetett a korábban megszokott rend szerint, szinte azonnal hozzájutni a cuccokhoz 400-600 forintos szállítási díj mellett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.