2020. március 19., csütörtök

MIÉRT MEGY UTCÁRA? ÉS HA ELKAPOM? NEM HALOK BELE! – GENERÁCIÓS HÁBORÚ A KORONAVÍRUS ÁRNYÉKÁBAN

MAGYAR HANG ONLINE
Szerző: FICSOR BENEDEK
2020.03.19.


Hiába az egyre szigorúbb intézkedések, sok helyen nem változtatnak az életmódjukon. A fiatalokat az idősek védelmére kérik.

Miért van ennyi idős ember az utcákon? Miért nem maradnak otthon? Miért veszélyeztetik az életüket? A koronavírus-járvány kapcsán az ilyen és ehhez hasonló kérdések tucatjai lepték el a közösségi médiát az elmúlt napokban. A posztok alapján úgy tűnik, mintha a kormány kommunikációs stratégiája csődöt mondott volna, hiába üzenik azt minden fórumon, hogy a 65 éven felüliek ne menjenek utcára, a célközönség meg sem hallja a tájékoztatást.

Az Egyesült Államokban, a hírek alapján fordított a helyzet, a hatóságok, a tudósok és a közösségi média felhasználói a fiatalok felelőtlen viselkedésére figyelmeztetnek. Több cikk már generációs háborút vizionál, miközben az új koronavírus számos helyen szinte korlátozhatatlanul terjed.

A szigorú intézkedések ellenére, az elmúlt napokban a szórakozóhelyek, éttermek és közösségi terek megteltek emberekkel New Yorktól Párizson át Berlinig – írja a Wall Street Journal (WSJ). A lap emlékeztet rá, hogy miközben a 0-tól 29 éves korosztály körében nullához közeli a betegség halálozási aránya, a kilencvenen felüliek körében ez már 19 százalék. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a fiatalok ne terjesztenék ugyanúgy a vírust, és éppen ezért, az enyhe vagy egyáltalán nem jelentkező tünetek miatt nagyobb a felelősségük. Mindeközben a New York Times arról számolt be, egyes kutatások szerint a gyermekek, különösen az öt év alattiak körében is súlyos tüneteket produkálhat a vírus...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.