2020. március 27., péntek

NEM VÉLETLENÜL ILYEN ALACSONYAK A SZÁMOK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.03.26.


...A mai nappal sem lettünk okosabbak, bár legalább azt megtudtuk, hogy mi mindannyian 17,4 milliárd forintot fizettünk Mészáros Lőrincnek azért, hogy megkaphassuk a veszteséges Mátrai Erőművet. Hát nem nagyszerű? Orbán strómanja lepasszolta azt, amire már nem volt szüksége, az állam pedig kifizette a mi pénzünkből, mint ahogy azt már megszokhattuk. Tiborcz után is mi álltuk a számlát, a kutya sem kérdezte meg, hogy kívánunk-e milliárdokkal hozzájárulni Orbán vejének vagy strómanjának meggazdagodásához. Fizetjük és kész.

Mint ahogy mi fizetjük Szijjártó Pétert is, aki továbbra is járkál a nagyvilágban, noha világjárvány idején ez nem feltétlenül a legszerencsésebb. De nem elég, hogy össze-vissza repked, még arra sem képes, hogy egy szájmaszkot felvegyen, legalább mutatva a külvilág felé, hogy komolyan veszi az intézkedéseket. Nem, Szijjártó szarik az egészbe, ő Orbánhoz hasonlóan nem hajlandó semmiféle maszkot az arcára tenni, hisz fiatal és egészséges. Az persze nem számít, hogy ezzel válik tökéletes hordozóvá, hiszen nem kell tünettel rendelkezni ahhoz, hogy fertőzött legyen. Simán elképzelhető, hogy Szijjártó koronavírus fertőzöttként utazgatja körbe a fél világot és szájmaszk híján még tovább is adja vendéglátóinak.

Ez a szájmaszk dolog egyébként többször felmerült már az operett-törzs sajtótájékoztatónak csúfolt összejövetelein is, ahol Müller Cecília többször is elmondta, hogy az utcán, pláne egészséges embernek teljesen fölösleges hordani a maszkot. Be kell valljam, sokáig én sem tudtam mitévő legyek, de rájöttem – illetve követtem a WHO frissülő információit a járvánnyal kapcsolatban – hogy nem tudhatom azt, hogy megfertőződtem-e a vírussal, ezért azért, hogy mások egészségét megóvjam, én magas is maszkban járom az utcákat. Az elején fura volt – még most is az – de idővel megszokja az ember, hiszen a legtöbb esetben maszkos embereket lát maga körül. És lehet, hogy egy sima műtős maszk, vagy sál nem véd meg bennünket a vírustól, mi viszont megvédhetünk másokat. Maszkot hordani tehát nem ciki, ugyanakkor ne vásároljuk fel az orvosok és nővérek elől sem. Ésszel, mint minden más esetben is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.