2020. március 15., vasárnap

NEMZETBIZTONSÁGI ÉRDEK

RÖNTGEN BLOG
Szerző: KUNETZ ZSOMBOR
2020.03.10.


...itt van nekünk ez az egész egészségügyi társadalom, orvosostul, szakdolgozóstul, egyéb kórházi dolgozóstul és a többi. Azt kéri ezektől az emberektől most a kormány két tagja, Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós Emmi miniszter, hogy legyenek oly kedvesek és annak ellenére, hogy folyamatosan a szájukba szarnak, most érezzék át nagy hirtelen a nemzetbiztonság fontosságát. Azt kérik ugyanis az összes egészségügyben dolgozótól - az Operatív Törzs nevében - hogy“a járványhelyzet idejére szüneteltessék vagy halasszák későbbi időpontra külföldi utazásaikat saját maguk, családjuk és a betegek élete, biztonsága és egészsége érdekében…Kérjük őket, hogy maradjanak most itthon, és legyenek elérhetőek!”Amikor megláttam a felhívást, nem is tudtam hirtelen, hogy honnan kezdjem, annyira, de annyira pofátlan. 

Talán a végéről közelítek, onnan, hogy az egészségügyi dolgozók egészsége nemzetbiztonsági érdek. Nem kívánom részletezni a gyászos statisztikákat az orvosok és más egészségügyi dolgozók halálozásával kapcsolatban, hiszen eddig sem volt fontos az a döntéshozók számára, hogy nagy részük a boldog nyugdíjas évekből vajmi keveset élvezhet.De talán az alapvető fontosságú, hogy most a NAGY JÁRVÁNY idején legalább az ellátóknak jusson elegendő és megfelelő védőeszköz.Mert amit most nagy csinnadrattával a háziorvosoknak a rendelkezésére bocsátanak, az nem megfelelő. Hiszen a sebészi maszk, amiből most a háziorvosok nagy kegyesen kaphatnak fejenként ötven darabot, az nem véd, az arra alkalmas, hogy a már megfertőzött beteg ne köpködje szanaszét a vírusait, de nem véd. Erre a feladatra FFP3 maszkokra lenne szükség, ezt azonban nem kaptak, annak ellenére nem, hogy a február eleji parlamenti meghallgatáson éppen a belügyminiszter úr ecsetelte, hogy milyen sokat legyártottak már a büntetésvégrehajtás intézményei.

Ha van, akkor hol van az a rengeteg mennyiség, amiről szó volt? Eladták más országoknak busás összegért, vagy az Operett Törzs operett szervezetének a raktáraiban porosodnak? Esetleg Kínához hasonlóan a politikusoknak osztották szét először az ellátók helyett? Miért nem kaptak már régen megfelelő felszerelést az üzemorvosok és a háziorvosi ügyeletek dolgozói? Hogyan legyen így nemzetbiztonsági érdek az egészségügyi dolgozók egészségügyi állapota?

Ha már ez úgy nem valósult eddig meg, hogy az a fizetésekben is meglátszódjon. Itt van egy januári rezidens bérlapja, ügyeletekkel, pluszmunkával kicsivel többet kap kézhez, mint a garantált bérminimum bruttó értéke...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.