2020. március 11., szerda

ORBÁN MEGTALÁLTA A NÁCI VÁLASZT A KORONAVÍRUS OKÁRA - HA AZ "ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÁSÉRT" SOROS A FELELŐS, A KORONAVÍRUSÉRT PEDIG AZ ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÁS A FELELŐS, AKKOR A KORONAVÍRUSÉRT IS SOROS A FELELŐS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.03.11.

Nem kellett sokáig várni arra, hogy jó Finkelstein-tanítványként Orbán Viktor összekapcsolja a világjárványt és a migrációt. Állításait természetesen semmi nem támasztja alá, sehol a világon, Magyarországon sem menekültek, vagy bevándorlók útján terjed a koronavírus. De a nácik minden alkalommal összekapcsolják az aktuális problémákat a bűnbakokkal, ahogy a történelemben a nácik elődei is ezt tették. Ez a kategória az, amit büntetni kellene, mert nemcsak rémhírterjesztés, hanem bizonyos társadalmi, vallási csoportok elleni gyűlöletkeltés.

A középkorban pogromok indultak ilyen uszító, hami és hazug bejelentések kapcsán. Ezek a szövegek az évszázadok során felhívást jelentettek a lincselésre. Később az uszító nem bízta ezt az önbíráskodó tömegre, amelynek gyűlölete és teljesítőképessége véges, hanem a bűnbakok elleni uszítást követően maga hajtotta végre a pogromokat, immár népirtás formájában. Orbán nemcsak játszik a tűzzel, hanem potenciális gyilkos, népirtó, aki egy gyilkos kór megjelenését és terjedését hazug módon egy társadalmi csoporthoz kapcsolja.

Ez az igazi kútmérgezés, mert Orbán megmérgezi a magyar emberek lelkét gyűlölettel, bemocskolja a magyar népet és a magyar nemzetet. Tegyük hozzá, hogy mivel a propagandája korábban is megtalálta minden uszításnál a kapcsolatot valamennyi bűnbaknak kijelölt célcsoporttal, ez antiszemita uszítás is azonnal, mert ha az “illegális bevándorlásért” Soros a felelős, a koronavírusért az illegális bevándorlás a felelős, akkor a koronavírusért is Soros a felelős. Orbánt az ilyen jellegű logikai kapcsolásokért már most a nemzetközi bíróság elé kellene állítani.

Orbánt az különbözteti meg Adolf Hitlertől, hogy Hitler vállalta nyíltan a mondanivalóját és nem sunyi módon üzengetett, hogy ha szembesítik, akkor letagadja. Mert Orbánnak elég elmondani annyit, amennyit az EU állam- és kormányfőinek videokonferenciáján mondott, a többit már tovább gördíti a gépezet és kimondják a fanatikus hívei. Mindenki tudja, hogy ezzel mit mondott. Nemcsak annyit, amennyi kijött a száján. Egyetlen hazug mondatával ráterelte az egész világjárványt a menekültekre (akiket Orbán következetesen illegális bevándorlóknak nevez) és a migrációra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.