2020. március 6., péntek

ORBÁN VIKTOR BARÁTAI ÖSSZETŰZTEK

HÍRKLIKK
Szerző: Hírklikk
2020.03.06.


Orbán Viktor zavarban van a török-orosz feszültség miatt, hiszen egyik oldalra sem akar állni, mivel két „barátja”, stratégiai partnere keveredett vitába – vélekedett Szent-Iványi, aki úgy gondolja, hogy a legoptimistább remények szerint is csak a tűzszünetet hozhatja el a Putyin-Erdogan találkozó, de már a pillanatnyi fegyvernyugvás is nagyon sokat segítene, hiszen megállíthatná a menekülthullámot, ami az elmúlt napok eseményei miatt elindult. Márpedig a török katonai akció és az arra adott szír válasz mintegy egymillió embert érint Idlib körzetében.

A szakértő szerint a török fél menekültekkel kapcsolatos viselkedése most elsősorban arról szól, hogy a határ megnyitásával próbálja elérni, hogy az Európai Unió állást foglaljon mellette. Morálisan elfogadhatatlannak nevezte azt a módszert, ahogy Erdogan a saját maga okozta menekültválságot kezeli: katonai akciókkal menekülteket teremt, azután megnyitja előttük a határt, hogy mehessenek Európa felé.

Szent-Iványi rámutatott, hogy az EU-n belül Magyarország helyzete egészen érdekes ebben az ügyben, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök kellemetlen helyzetbe került, mert két barátja keveredett konfliktusba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése