2020. március 30., hétfő

RÓNA PÉTER: RÁKOSI ÓTA NEM VOLT OLYAN VEZETŐJE AZ ORSZÁGNAK, MINT ORBÁN

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.03.30.


„A járvány után új korszak következhet a világban, amelyben nem lesz helye az önmagukat istenségnek gondoló, teljhatalomra törekvő politikusoknak, akik a barbárság korát hozták el az emberiségnek” – mondta a hétvégi „online” tüntetésen Róna Péter. Az ismert közgazdász portálunknak azt nyilatkozta, hogy Magyarország vezetői Rákosi óta nem viselkedtek az ország polgáraival olyan elképesztően kioktató, hetyke, és kevély módon, ahogy az Orbán Viktor vezette Fidesz. Róna Péter a Mátrai Erőmű elképesztő eladásáról azt mondta, hogy ha az emberek a mai, arcátlan hatalomgyakorlás ellen nem lázadnak, akkor saját pusztulásukat idézik elő.

Professzor úr, ma azt nyilatkozta, hogy a barbárság kora jő, miközben tegnap még arról beszélt, hogy vége annak a korszaknak, amikor a hatalom emberei istennek képzelik magukat és korlátlan idejű hatalmat akarnak megkaparintani. Nincs itt ellentmondás?

- Azért nincs ellentmondás, mert az online tüntetésen – tehát még vasárnap este – egészen pontosan azt mondtam, „remélem”, hogy vége lesz a korlátlan hatalom időszakának. Vége lesz annak, hogy a politikusok hetyke, kevély, és kioktató módon, figyelmen kívül hagyják mások véleményét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.