2020. március 22., vasárnap

VALLOMÁS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: HORN ANNA
2020.03.22.


Be kell látnom, néha képtelen vagyok felvenni a fonalat, amelyet a magyar kormány lebegtet, ráncigál az orrunk előtt. Még mindig a járványról van szó, vagyis inkább arról, mennyire képtelenek felelősen és szakszerűen kezelni egy olyan problémát, amelyről hónapok óta tudható volt, hogy fel fog merülni. A világon mindenütt megjelent a vírus, és bár tudom, hogy a magyar miniszterek elnöke mindentől is, na meg mindenkitől is megvéd minket, azért abban biztos vagyok, hogy ezt a maszlagot ő maga sem gondolta komolyan. Ennyire nem ostoba – ugyanakkor valószínűsítem, hogy sokkal nagyobb bajokkal volt elfoglalva az elmúlt hónapokban.

Mert a vírus csak az embereket pusztítja, szóval, tegyük a dolgunkat, barátaim, és harácsoljunk még, ameddig lehet. Sokára ér ide az a nyavalya, meg majdcsak lesz valahogy, különben is, úgyis azokat viszi majd el, akik ellenem vannak. A híveimet majd megnyugtatom, hogy a helyzet magaslatán állok, lenézek rájuk a teraszomról, oszt jó napot. A csicskáim nem értenek egy ilyen helyzet kezeléséhez, de nem is ez a feladatuk, hanem az, hogy kövessék az utasításaimat. Ha meg nagy gáz lesz, majd bedobjuk a katonaságot. Maszk, gyorsteszt, más országok tapasztalatai? Minek? Megvéd minket nagy magyarságunk, meg az értékeink (basszus, azok a hülye svájciak is mennyien betegek, de a bankárom még jól van, nincs tehát baj).

És lőn: ott vannak a katonák az utcán. Vajon minek? Akkor, amikor mindenkit arra kérnek mindenhol a világon, hogy maradjon otthon – a zseniális magyar kormány katonákat vezényel ki. Lelőni a vírust, ha szembejön? Vagy a hordozóját? Vagy ők fognak gyógyítani zsebkéssel? Minek ez, de tényleg? Fosztogatják a boltokat, betörik a kirakatokat, Molotov-koktélokat dobálnak a betegek? Mi keresnivalójuk van a katonáknak akárhány cég vezetésében is? Válságmenedzserek ők, egytől egyig?

Ha ez nem lenne elég, véletlenül pont most tartanak kiképzést egy nagyszerű díszegységnél, ezért a páncélozott járműveikkel pénteken el kellett árasztani Budapestet. Na jó, csak „áthaladtak” (sic!), békés, rendezett sorokban. Ha még nem elég nagy mértékű a rettegés, nosza, toljunk egyet a dolgon. Erőt kell demonstrálni, akkor is, ha sem elegendő védőfelszerelés, sem lélegeztető gép, sem szakszemélyzet nincs a kórházakban. Sem korrekt tájékoztatás – szinte semmiről – a sajtótájékoztatókon csúfolt önfényező rendezvényeken...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.