2020. március 2., hétfő

VÉGET ÉRT AZ ŐRÜLET A LAKÁSPIACON? - HOL A PÉNZ? PODCAST23. EPIZÓD

INDEX
Szerző: Index
2020.03.02.



Nincs még egy olyan gazdasági hír, trend vagy téma, amit minden magyar annyira a bőrén érezne, mint az ingatlanpiac alakulását. Márpedig az elmúlt években leginkább egy dolgot csinált a magyar, főleg városi, budapesti lakáspiac: kilőtt. Az ingatlanárak olyan meredeken emelkedtek, hogy 2017-ben egy nemzetközi elemző cég szerint Budapest a világ ötödik leggyorsabban dráguló városa volt, Európában pedig csak Berlin tudta lekörözni.

2019 végén viszont valami megváltozott, évek után először úgy tűnt, lassulni fog az eddigi növekedés, 2020 elején pedig már biztosnak tűnik, hogy egyelőre a piac bizonyos szegmenseiben tényleg stagnálni kezdenek az árak.

De mitől nőtt irgalmatlanul a lakások ára, és miért fékezett be hirtelen? Elérünk majd oda, hogy egyre olcsóbbak lesznek a lakások, az albérletek, vagy idővel újra elindul a meredek drágulás? Mit tett eddig és mit tehet a jövőben a kormány, és mire érdemes odafigyelnie annak, aki 2020-ban lakást akar venni? Erről beszélgetünk a Hol a Pénz? podcast legújabb adásában Horváth Áronnal, az Eltinga Ingatlanpiaci Kutatóközont vezetőjével és Balogh Lászlóval, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjével. Ízelítőként pedig itt a beszélgetés egy szerkesztett részlete...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.