2020. március 29., vasárnap

VESZÉLYESSÉGI PÓTLÉKOT AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKNAK, INGYENES PARKOLÁST MINDENKINEK

G7.HU
Szerző: RESZEGI LÁSZLÓ
2020.03.29.


...Az egészségügyi dolgozókkal mindannyian szolidárisak vagyunk, tudunk tapsolni, a főpolgármester ki tudja világítani a Lánchidat. A taxisok ingyen viszik haza a műszak után a kórházi dolgozókat, a vendéglős ételt szállít a kórházba. Tiszteletreméltó!

Azért jó lenne, ha ennél többet tennénk. Erre tett is az ellenzék egyik képviselője javaslatot. Mindegy, hogy ki kezdeményezte, lépni kellene. A kormány tud lépni, a kritikus helyzetbe került ágazatok esetében meg is tette. Elengedett adókat, járulékokat, aminek következtében ezen ágazatok megmaradt dolgozói nettó akár még többet is kereshetnek, mint előtte.

Miért nem lépünk az egészségügyi dolgozók esetében is? Korábban a veszélyes munkahelyeken – például a vegyiparban és a gyógyszeriparban – 40 százalékos veszélyességi pótlékot fizettünk. Az egészségügy dolgozói a fronton, a leginkább veszélyeztetett helyeken vannak. Jó lenne, ha nem a napi gondok, a számlák kifizetése foglalkoztatná az ápolókat. A statisztika alapján az elmúlt években nőtt a humán- egészségügyi, szociális ellátás szektor bérszintje is, de még mindig elmarad az országos átlagtól. A kritikus helyeken dolgozó nővérek, ápolók valós jövedelmét el is fedi az átlag, mára igazából ők váltak a nemzet napszámosaivá.

Adjuk meg nekik minimum ezt a 40 százalékos veszélyességi pótlékot a járvány idejére, és legyen meg az elhatározásunk arra, hogy a járvány után helyének és jelentőségének megfelelően kezeljük az egészségügyet.

Válsághelyzetben különösen fontos, hogy jó döntéseket hozzunk. A jó döntés mindannyiunk sikere, s nem a javaslattevő kizárólagos érdeme...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.