2020. március 25., szerda

VILÁGCSÚCSTARTÓK VAGYUNK A MUNKA NÉLKÜL MARADÓKKAL SZEMBENI SZŰKMARKÚSÁGBAN

24.HU
Szerző: BUCSKY PÉTER
2020.03.25.


A koronavírus-járvány nyomán idehaza sok százezren maradhatnak munka nélkül. Ők a magyar államtól nem sok jóra számíthatnak, a fejlett világ legszűkmarkúbb ellátása vár rájuk. Vajon tényleges segítséget ad a kormány az állásukat most elveszítő embereknek, vagy megpróbálja visszaterelni őket az utóbbi időben tudatosan jegelt közmunkába? A cikk eredetileg a G7 portálon jelent meg.

Évek óta újabb és újabb sikerekről számolt be a kormány a foglalkoztatás területén. Sok szempontból joggal, hiszen a munkanélküliség a rendszerváltás óta nem látott mélypontra süllyedt – ehhez persze kellett némi statisztikai trükközés –, a gazdaságban pedig évek óta a munkaerőhiányról és a betöltetlen álláshelyekről szóltak a panaszok.

Most viszont már tudni lehet, hogy óriási gazdasági visszaesés jön. Gulyás Gergely március 19-én arról beszélt, hogy a kormány sok százezer munkanélkülivel számol. Ugyan a magyar munkaerőpiaci adatközlés lassabb néhány másik országéhoz képest, ezért az állásvesztések számát és nagyságrendjét csak később fogjuk látni, de a Google-keresések trendje nem sok jót ígér:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.