2020. április 27., hétfő

A DÜBÖRGŐ MEG A ZSÉMBES: BOSSZÚSÁGOK JÁRVÁNY IDEJÉN

INDEX
Szerző: JANECSKÓ KATA
2020.04.27.


Miután meghirdettük, hogy keresi az Index a járványhelyzet legbosszantóbb hülyeségeit, annyira sok olvasói levelet kaptunk, hogy egyetlen cikkbe bele sem fért minden dühöngenivaló. Ahogy a felhívásban írtuk, nem a mindannyiunk közös érdekében elviselendő kellemetlenségeket vagy az egyértelmű szabályszegéseket vártuk, hanem az önzésből vagy fafejűségből fakadó, idegesítő, néha abszurd apróságokat. A múltkor azokat vettük végig ezek közül, amik veszélyesek is, azáltal, hogy a vírus terjedésének dolgoznak. 

Most folytassuk azokkal, amik veszélyesnek ugyan nem veszélyesek, de megkeserítik az életet ezekben az otthonról dolgozós, kijárási korlátozásos időkben. Amikor az extrém élethelyzetben a türelem épp úgy hiánycikk, mint az élesztő, és
A LEGTÖBB EMBERNEK RÉG ELEGE VAN MÁR A BEZÁRTSÁGBÓL, NEM ÁRT ÉSZBEN TARTANI, HOGY KÖNNYEN LEHET MÉG ENNÉL IS ROSSZABB. ELÉG HOZZÁ, HA
Fúrnak: "A reggel 8:31-kor induló fúró hasítja a panel betonfalát ebben a remek veszélyhelyzetben. A vidia már kiégett a hegyből, de nyomja-nyomja, nincs megállás. Délben dettó, amikor a hallószőrök a füledben felsóhajtanának egy kis szünetért, hátha zabál a szerencsétlen fúró-ember. A gyerekem meg ordít a félelemtől. Legalább kiírná, hogy ettől-eddig tevékenykedik."

Dübörögnek: "Hosszú múltra tekint vissza szomszédunk antiszociális tevékenysége, mely kezdetben a rendszeresen éjjelre időzített, 30 éves NDK mosógéppel történő aktív tevékenységgel indult. Ezt követte az újévi fogadalmaknak megfelelően az esti dübörgés. A művészi szint azonban most, a karanténban kezdett kicsúcsosodni. Miközben e sorokat írom, épp a napi rendszeres dübörgést hallgatom. Néha az jut eszembe, amikor Hulk Lokit megagyabugyálta, majd közölte, hogy "nyikhaj Istenke", néha az, amikor Jerry Tomot püfölte a földhöz, vagy vissza."

Dobolni tanulnak: 
"Délelőttönként 45 perces (!) dob (!!!) gyakorlás, mert a 8 éves kisfiúnak az iskola előírta. Több emeleten számos környező lakásban remeg tőle a fal, a padló és az asztal... A szülő szerint ez most szükséges és nem tudnak mit kezdeni vele. (...) Ugyanitt egy másik lakásban minden nap kürt és trombita gyakorlás, mert a 6 éves kisfiúnak ez a hobbija. Baromi szarul játszik."

Építkeznek: "A szomszédban épülő családi háznál 1,5 év nem túl gyors kivitelezés után pontosan az „önkarantén” kezdetén jutott eszébe a kivitelezőnek a teljes földmunkagépes, közműépítős, külső körletes létszámot felvonultatni, így 3 hete élvezhető a bobcat, döngölőbéka 100-120 dB-es zaja, a portenger, meg a zaj miatt üvöltöző melósok kórusa."
És nagyon építkeznek: "3 hete 68.5 hz-n remeg a valóságom 12 órában." Besokkalt olvasónk videót is küldött a fürdőszobájából...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.