2020. április 12., vasárnap

A HÉT IDIÓTÁJA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2020.04.12.


Idiótából általában véve sincs hiány, de a mostanihoz hasonló nehéz időszakokban mintha még a szokásosnál is többen lennének. Ez persze világjelenség, mást ne mondjak, Új-Zélandon is akad belőlük rendesen.

Mint rengeteg más országban, Új-Zélandon is szigorú intézkedéseket hoztak az új koronavírus-járvány megfékezésére, és persze ott is akadnak, akik ezeket nem tartják be. De van, aki erre is rá tudott tenni egy lapáttal Pappito beszámolója szerint.

„A kormány tovább növelte a napi tesztek számát (egy nap közel négyezer tesztet végeztek el, összesen cca. ötvenezer teszt volt), mostantól minden az országba érkezőt kötelezően karanténba raknak és dolgoznak a contact tracing technológián, ami lehetővé teszi a kockázatot jelentők mozgásának követését.

Április huszadikáig marad a jelenlegi helyzet, után a kormány eldönti hogyan tovább, lehet-e majd mérsékelni az alert levelt, amiben most élünk.

A húsvét nem jelent változást, a templomok és mindenféle vallási hely továbbra is zárva marad és nem látogatható. A rendőrség minden erejével dolgozik, hogy az emberek ne csámborogjanak feleslegesen és ha szükséges, a katonaságot is be fogják vonni a helyzet kezelésébe.

A hét idiótája az a koma, aki live streamelte, amint lop a boltból és igen csodálkozott, amikor odakinn a rendőrök várták.

Leszámítva néhány barmot, aki ordibál a pénztárosokkal bevásárlás után, meg elmegy szörfözni meg úszni a tengerben, annak ellenére, hogy direkt a kedvükért részletesen elmagyarázták százszor, hogy ne, a nagy többség teljesen normálisan viselkedik és tűri a helyzetet.”

A teljes posztot itt találjátok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.