2020. április 30., csütörtök

A JÁRVÁNY IDEJÉN BANKKÁRTYA ÉS SZÁMLA NÉLKÜL MARADHAT, AKI NEM VÁLT IDŐBEN - MÁJUSBAN MEGSZŰNNEK A RAIFFEISEN LEGJOBB SZÁMLACSOMAGJAI

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.04.30.


Május 8-tól nem használhatja a bankkártyáját, május 22-étől pedig a számlája is megszűnik annak a Raiffeisen-ügyfélnek, aki a most megszűnő számlacsomagok egyikében ül. A pénzintézet még a tranzakciós illeték bevezetés előtti, legjobb árazású termékeitől szabadul. A koronavírus-járvány nem ok a halasztásra – tudtuk meg a banktól.

A koronavírus-járvány idején bankkártya és bankszámla nélkül maradhatnak a Raiffeisen Bank azon ügyfelei, akik nem választanak másik számlacsomagot a napokon belül megszűnők helyett. Mint megírtuk, a Raiffeisen először 2018 őszén próbálkozott azzal, hogy aki 2018. november végéig hajlandó volt a Díjnullázó, az Aktivitás, a Bázis, a Mindennapok vagy a Lendület számlákról újabb konstrukciókra váltani, 5000 forint ajándékot kapott. Tavaly ősszel aztán arról értesítette a bank az érintett ügyfeleket, hogy ha zökkenőmentes szolgáltatást akarnak, október 11-ig kezdeményezzenek csomagváltást.

A pénzintézet újabb körben 2020. január 15-ig adott határidőt a váltásra. Végül a még mindig nem mozduló ügyfelek március elején kapták meg a felmondólevelet. Ebben az állt, hogy csomagváltás hiányában a bankkártyát május 8-tól nem használhatja az ügyfél, a számláját pedig május 22-én szüntetik meg. Ugyanakkor május 7-ig lehetőség van a díjmentes csomagváltásra, ráadásul a váltást kérheti az ügyfél egy jövőbeli, de legkésőbb május 7-i időpontra. Annak, aki nem vált csomagot, a bankszámla megszűnése után a bank legfeljebb 5 évig kamatfizetés nélkül őrzi meg és bocsátja rendelkezésre a pénzét,.

A Raiffeisen márciusban azt közölte portálunkkal, hogy a kártya felmondási ideje rövidebb, a jogszabályban előírt 2 hónap. A bankszámlára további 15 napot biztosítanak. Azoknak az ügyfeleknek, akik rendelkeznek bankkártyával, a kártya felmondási idejének végét közölték váltási határidőként, mert akkor az megszűnik. Ettől függetlenül csomagot még válthatnak május 21-ig, a számla megmarad, de kártyát újra kell igényelni. Akinek nincs kártyája, azzal május 21-et közöltek határidőként...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.