2020. április 30., csütörtök

A RENDŐRÁLLAM ERŐDEMONSTRÁCIÓVAL ÜZENT

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2020.04.30.



„Rendőrállam van: a hatalom ezzel a figyelemfelhívásával demonstrálja, hogy nem tűri a társadalmi elégedetlenséget; ez nem más, mint erődemonstráció, hogy megmutassák, ki az úr a házban” – értékelte a Hírklikk megkeresésére Magyar György ügyvéd az elmúlt napok fenyegető fejleményeit. Négy példát hoztunk fel neki: az ATV-t az egyik műsorában egy politikus részéről elhangzott kijelentésért büntették meg; pénzbírság fenyegetik a Budapesten dudálva demonstrálókat; jelentős pénzbüntetést kapott a Pesti úti idősek otthona; ahol emellett ombudsmani vizsgálat is indult. Mi ez a frontális támadás? – kérdeztük Magyar Györgyöt.

„A hatalomnak ezt a helyzetet is fel kell tudnia használni arra, hogy megmutassa: az történik, amit ő megenged” – mondta az ügyvéd. Kifejtette: „állandóan figyelmeztetnie kell a lakosságot arra, hogy a koronavírus elleni védekezés miatt, az egészség védelmében általa hozott rendszabályok fontosabbak mint a szólásszabadság és véleménynyilvánítás szabadsága”.

Magyar szerint azonban ez nem így van.


"A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás szabadsága ugyanis éppen úgy alkotmányos alapjogunk, s nem szabad eltiporni akkor sem, amikor járvány- vagy vírushelyzet van”. Hangsúlyozta, hogy meg lehet találni azokat a formákat és felületeket, ahogyan és amelyeken az emberek élni tudnak ezzel a két alapjogukkal úgy, hogy közben mégsem sértik a többiek egészségét”.

És hogy konkrétan miért és kiket büntettek vagy fenyegettek elmúlt napokban? Tanulságos végignézni, hogy a médiától a szociális ellátóhálózaton át, a civil állampolgárokig bezáróan, kiket „rendszabályoztak” meg csak az elmúlt néhány napban...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.