2020. április 12., vasárnap

A KORONAVÍRUSSAL EGYÜTT AZ IDEGENGYŰLÖLET IS TERJED A VILÁGBAN

QUBIT
Szerző: DIPPOLD ÁDÁM
2020.04.12.


Kínában a hivatalos adatok szerint sikerült megfékezni a COVID-19 terjedését, az ország viszont gőzerővel készül a járvány második hullámára, amelyet a hírek szerint a külföldről hazatérő polgárok hurcolnak haza. A javarészt európai egyetemeken tanuló, az intézmények bezárása miatt hazatérő kínaiak között a határok lezárása előtt legalább 500 fertőzöttet találtak. A kormány attól tart, hogy miközben szerintük még Vuhanban, a fertőzés legnagyobb gócpontjának számító városban sem mutattak ki a helyiek között új megbetegedést, a hazatérő külföldiek a fertőzés újabb hullámát indíthatják el a városban. 

A hazatérő helyieken kívül persze mindenki gyanús, aki külföldről érkezik, az európaiak és az afrikaiak pedig különösen azok. Kantonban sorra mondják fel a helyi afrikai kisebbség albérleteit, hotelszobát sem adnak ki nekik, az utcára kényszerült embereket pedig folyamatosan vegzálják, mert attól tartanak, hogy ők terjesztik a vírust.

Azokat, akiket nem tesznek utcára, a CNN szerint kéthetes házi karanténra ítélik (ennek megszegése esetén akár deportálhatják őket is az országból, ahogy ez egy ausztrál nővel meg is történt), még abban az esetben is, ha az elmúlt időszakban nem hagyták el az országot, és nem is álltak kapcsolatban igazolt beteggel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.