2020. április 24., péntek

AZ ORBÁN-RENDSZER ACHILLES-SARKÁT MUTATHATJA MEG A JÁRVÁNY

MAGYAR NARANCS
Szerző: TECZÁR SZILÁRD
2020.04.24.

Az emberek nagyon elégedetlenek az egészségügy helyzetével, de a társadalmi különbségek és a munkavállalói jogok miatt is aggódnak egy friss kutatás szerint.

„A magyar társadalom többsége sebezhetőnek tartja az elmúlt 10 év kormányzati teljesítményét” – mondta Bíró-Nagy András, a Policy Solutions igazgatója az Orbán-kormányok elmúlt 10 évének társadalmi megítéléséről szóló kutatás szerdai online bemutatóján. Az Orbán10 tanulmányt a Policy Solutions és a Friedrich Ebert Stiftung adta ki, az alapjául szolgáló közvélemény-kutatást a Závecz Research végezte el 1000 fős reprezentatív mintán, március 3. és 13. között.

A válaszadóktól első körben azt kérdezték, mit tartanak az elmúlt 10 év három legnagyobb kormányzati sikerének és kudarcának. A kormányzati eredmények közül a családtámogatási rendszer, a migrációs politika és a rezsicsökkentés végzett a dobogós helyeken; a legnagyobb problémának egyértelműen az egészségügy színvonalának romlását tartják a magyarok, ezt követik a növekvő társadalmi különbségek és a munkavállalók kiszolgáltatottsága...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.