2020. április 7., kedd

CSAK A SZÁJÁT FIGYELJÉK, MERT CSAL

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.04.07.


Azért figyeljünk a külsőségekre is: Orbán Viktor ismét odaállt a sok-sok zászló elé – odaszállították az állami televízió stúdiójába? –, maga mögé rendelte három miniszterét, közülük Palkovics vigyázzban hallgatta főnökét, és gondterhelt arccal közölte, mily igazságtalan ez a helyzet. Mármint a vírus, a járvány, amely egy már-már tökéletes állapotba hozott országra rontott. De ez már a tartalom, bármennyire is – amúgy – tartalmatlanok a mondatok. Illetve mégsem azok; a propaganda részei.

Mégis, mielőtt erről beszélünk: vajon most miért ezt a módját választotta Orbán Viktor a kormányzati intézkedések bejelentésének? Miért nem az Országgyűlést? Miért hagyta ott ezért a performanszért a Facebookot? Mintha a miniszterelnök képtelen lenne eltalálni, hogy mikor melyik eszközt, fórumot kellene mondandójához felhasználni.

Ha valami – gondolom én –, ez a közlés igazán a parlamentre tartozott volna, hogy azonnal meghallgathassa – nem azt írtam, hogy meghallja – az ország másik felének véleményét, és erről ne a Nézőpont Intézet felméréséből tájékozódjon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.