2020. április 22., szerda

HA NEM TETSZIK, EL IS TAKARODHATUNK ÉS KUSSOLHATUNK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.04.22.


Nahátakkor. Ne kerteljek, ne köntörfalazzak, ne teketóriázzak, ne álljak egyik lábamról a másikra, hanem húzzak bele szépen. Egészséges jó reggelt kívánok, máris szerda van! Közszolgálati jelleggel szeretném közölni, hogy a járvány lassításában a legszélesebb körű összefogásra van szükség. Azt olvastam az egyik Orbán Viktort ábrázoló, facebookos propaganda plakáton (a sokadik ilyenen, amin a miniszterelnököt reklámozzák), hogy az állami felelősség nem mellőzhető, de ennek ki kell egészülnie a családfők, a családok, a falvak és a városok felelősségével. A felsorolás önmagában is finom, de az külön finom, hogy a rendkívüli és korlátlan teljhatalmukat úgy próbálják beállítani, mintha azzal nem kizárólagos felelősséget viselnének a válságkezelésben, hanem mintha mellékesen nekik is lenne valami egészen minimális szerepük ebben az egészben.

Nos, így kell elképzelni a legszélesebb körű összefogást, ennél jobban semmi nem fejezi az elvtársak valódi összefogási szándékait:

"Majd te is megszokod, te szörnypofájú, nemzetáruló gazember, akinek az a legnagyobb problémája, hogy a kormány védőeszközöket küld a határon túli magyaroknak. Majd megszokod. Ha pedig nem tetszik, eltakarodhatsz a jó büdös francba. Sőt: még kussolhatsz is. Világos?"

Lehet hogy valami nekem kimaradt, sőt. Lehet, hogy tíz éve folyamatosan kimarad valami. De most akkor kinek van korlátlan felhatalmazása arra, hogy bármit megtegyen a járvány megfékezéséért (is)? A fenti disztingvált fröcsögés gazdájának elvtársai netán ellenzékben vannak, csak nekem nem tűnt fel? Nincsenek ellenzékben? Választási kampányban vannak netán? Nincsenek? Akkor miért dobálják a politikai sarat most is? A járvány elleni küzdelem és amagyaremberek megvédése, a transzparens kommunikáció, a társadalom felnőttnek nézése helyett mi a francért mozgósítanak rengeteg energiát az ellenzék legyőzésébe? Miért nincsenek válaszok a mindenkit jogosan foglalkoztató kérdésekre, helyette miért Szabó Tímea alázásával, Karácsony Gergely lejáratásával foglalkoznak?

Amit a főpolgármesterrel művelnek a Pesti úti idősotthon ügyében, ahogy az országos tisztifőorvos politikai szerepbe tolták csak azért, hogy Karácsonyra tudjanak mutogatni, ahogy a nevüket nem vállaló propagandistáik gyártják a kamusztorikat, ahogy karigeriznek (egyesek kariferiznek), ahogy Hollikok és Farkas Örsök és Deutsch Tamások törölgetik a lábukat idős emberek nyomorúsága fölött a főpolgármesterbe, az egészen döbbenetes. Már csak a leghülyébbek nem látják, hogy a kormány konkrétan nagyobb hangsúlyt fektet a fővárosi önkormányzat és a főpolgármester befeketítésére, mint a járvány elleni védekezésre. Szarnak ők az emberekre, betegekre, ők egy állandó választási kampányban vannak, amit mindenáron meg kell nyerniük. Pedig egyrészt lenne feladat bőven, másrészt a főnökük, uruk és parancsolójuk is azt hazudta pénteken, hogy nem most kell porciózni a felelősséget, most bajtársiasan össze kell fogni, aztán majd ha túl vagyunk a tragédián, akkor le kell vonni a tanulságokat.

Azóta még nagyobb elszántsággal és gyűlölettel gyepálják Karácsonyt, és 10 napnak kellett eltelnie, ameddig a Sára Botond által vezetett kormányhivatal kitalálta, mit válaszoljon a főpolgármester által április 12-én nyilvánosságra hozott levelükre. Amely levélre hivatkozva a kórházak elutasították az idősotthon vezetőjének tesztelésre vonatkozó kérését, holott a fővárosi önkormányzat hetek óta kérte a kormány illetékeseit, hogy ne küldhessenek vissza a kórházak idős embereket az idősotthonokba negatív koronavírusteszt nélkül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.