2020. április 27., hétfő

KORONAVÍRUS: LÁTVÁNYOS ÁBRÁKON, HOGYAN OMLOTT ÖSSZE A MAGYAROK MOZGÁSA A KORLÁTOZÁSOK MIATT

PORTFOLIO
Szerző: CSIKI GERGELY
2020.04.27.


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium járványügyi és modellező kutatói csapatához csatlakozott Szócska Miklós és szakértői gárdája, akik azt vizsgálták a mobilszolgáltatóktól kapott személyes azonosításra alkalmatlan, összesített adatai alapján, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések milyen hatással voltak a magyarok mozgására és otthonmaradására. A csapat saját mutatót fejlesztett, ami hosszú távon érvényes, bármilyen járványhelyzet esetén a jövőben csak elő kell venni az aszfalfiókból.

Vasárnap több cikkünkben is beszámoltunk az Innovációs és Technológiai Minisztérium által szervezett, általunk rendkívül előremutatónak ítélt, „A járványmatematikai és egyéb kutatások szerepe a koronavírussal szembeni védekezésben” című online konferenciáról. Az eseményen Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatója is előadást tartott „Digitális Egészségügyi és Adathasznosítási Csoport Put data in action” címmel.

Előadását azzal kezdte, hogy az innovatív, adat alapú megközelítéssel gazdagítja ő és csoportja az ITM járványügyi- és modellező kutatói csapatát, feladatuk minden nem járványügyi adattal ellátni Röst Gergely matematikust és Oroszi Beatrix NNK-szakértőt, a korlátozó intézkedések hatásainak monitorozása, a sérülékeny csoportok modellezése, a halasztott ellátások hatása, az ellátórendszer terhelhetőségének nemzetközi modelljei, az exit modellezés, a kilépés és újraindítás akciótervezése, valamint a felsővezetői információ-rendszer összeállítása...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.