2020. április 14., kedd

MEDDIG TŰRJÜK, TŰRITEK EMBEREK?

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.04.14.


Meddig tűrjük, tűritek, hogy az autonóm emberek és testületek által vezetett intézményeket teljes mértékben leépítik? – kérdezte Facebook-bejegyzésében Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, az Orbán-kormány egykori oktatási minisztere.

A konzervatív politika mellett nyíltan kiálló Pálinkás József amiatt háborodott fel, mert – mint írja – ismét eltávolítottak egy hiteles, a munkatársai, és a betegei által elismert orvost. Pálinkás utalt Cserháti Péter, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatója, illetve Dénes Zoltán kórházigazgató váratlan és drasztikus eltávolítására.

Mint ismeretes, Cserháti Péter mellett spontán tüntetésen kiálltak egykori kollégái, betegei. Néhányan a szabadidejükben mentek az intézmény főépülete elé. Az eseményen ott volt Cserháti doktor. Mint elmondta, megrázta az ügy. A tüntetésen megjelentek egyébként azzal magyarázták az igazgató kirúgását, hogy szakmai vitába keveredett az egészségügy tárcavezetőjével, Kásler Miklóssal, aki a szakmai szóváltást adminisztratív eszközökkel kívánta lezárni...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.