2020. április 21., kedd

RÁADÁS: MIT NÉZZÜNK, HA NEM MOZDULHATUNK KI A LAKÁSBÓL?

INDEX
Szerzők: KLÁG DÁVID, MATALIN DÓRA
2020.04.21. 


Ez itt ismét a Karantévé, az Index rendszeresen jelentkező cikksorozata a magyar streamingszolgáltatóknál megjelent új tartalmakról. Az előző heti ajánlónkat ezen a linken lehet elérni.

A magyar mozik már több mint egy hónapja vannak kötelezően zárva, ami alapjaiban rengeti meg a magyarországi filmforgalmazást, hiszen a premierdátumokat muszáj össze-vissza tologatni. A legkorábbi időpont premierre a Mulan című Disney-feldolgozás, amit júliusban már moziba engedne a forgalmazó, de vannak olyan idénre várt filmek, amik inkább 2021-re tolódnak.

A moziüzemeltetők egy része próbál alkalmazkodni a helyzethez. A Budapest Film (ami olyan fővárosi mozikat vezet, mint a Toldi, Puskin, Tabán, Kino és a Művész) április 21-én indítja a Távmozi szolgáltatását, aminek a lényege az, hogy ugyanúgy lehet mozijegyeket venni, cserébe megnézhetünk otthon, monitoron vagy tévén olyan filmeket, amiket a budapesti mozikban is meg tudtunk volna. Egyelőre A láthatatlanok című francia drámáról tudjuk, hogy elérhető lesz távmoziban, de ha fogadnunk kellene, akkor feltehetőleg kifejezetten művészmozikba szánt, európai filmeket lehet majd így megnézni.

Az alábbi lista nem teljes körű, inkább egy ajánló azoknak, akik keresik az újdonságokat, és szeretnének többet is tudni róluk. És van egy kis átfedés a múlt heti megjelenésekkel is, mert volt olyan, amit kihagytunk az előző cikkből, de ebbe már beleraktuk...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.