2020. április 5., vasárnap

PÁNIK HELYETT JÁTSZOM - TÁRSASOZZUNK KARANTÉN IDEJÉN!

HVG ONLINE / ÉLET + STÍLUS
Szerző: KISŐRSI ZSÓFIA
2020.04.05. 


Játsszunk egyedül, ketten vagy akár telefonon keresztül a nagymamánkkal, a lényeg, hogy a bezártságba is vigyünk valami élményt. A társasjátékozás karantén idején többek között azért is hasznos, mert azt érezhetjük, végre lehet ráhatásunk a dolgokra, és nem csak sodródunk az árral. Ráadásul közben erősíthetjük a családi és baráti kapcsolatainkat is.

Az otthonmaradás nehéz, nem könnyű sem az egyedüllét, sem a családunkkal összezártság. Kihívás az otthonról dolgozás, de a munka nélkül töltött napok is végtelennek tűnhetnek. Van, aki attól fél, hogy a járvány következtében elveszítheti valamelyik szerettét, míg mások saját maguk és családjuk egzisztenciális helyzete, továbbtanulási lehetőségei miatt aggódnak.

A félelmeink és fájdalmaink sokfélék ugyan, de ha kicsit el akarunk távolodni tőlük, van rá egy jó megoldás: a társasjátékozás. Győri Zoltán és felesége, Győri-Nádai Réka társasjátékokat tervez, a társasjátékok iránti rajongásukból lett a szakmájuk. Hisznek abban, hogy a társasozás most mindannyiunknak gyógyír lehet. Már csak azért is mert, az általuk ajánlott, sokat nevetős és meditatív játékok nemcsak az összezárt családtagok között csökkenthetik a stresszhelyzeteket, hanem feloldhatják az idősek és betegek elszigeteltségét is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.