2020. április 5., vasárnap

SZÁJMASZKOK HELYEZETT SZÁJZÁR, VÁLSÁGKEZELÉS HELYETT KORMÁNYPROPAGANDA

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2020.04.05.


Utólag is legitimálhatja eddigi hazugságait a kormány azzal, hogy különleges felhatalmazást adott magának, ráadásul meghatározatlan időre. A legnagyobb gond, hogy az öncenzúrát erősíti majd a sajtóra nehezedő nyomás, ugyanakkor az első vonalban küzdő egészségügyi dolgozók is háromszor meggondolják majd, milyen információkat osztanak meg ismerőseikkel, illetve az újságírókat arról, valójában mi zajlik a kórházakban a járvány ideje alatt.

Orbán Viktor ezúttal sem hazudtolta meg magát. Imádja ugyanis, amikor a nemzet megmentőjének szerepében tetszeleghet, és látszólag az a felelősség sem nyomasztja, hogy ha valamit rosszul csinál, nagyon rosszul járhat ő és a pártja is. Biztos benne, hogy a saját magára osztott szinte korlátlan hatalommal élve bármit képes lesz elérni, de ha ez mégsem sikerülne, akkor a propaganda eszközeivel majd újra felülkerekedik a vírus elleni küzdelemben.

Nem kétséges, jól felvértezte magát ebben a harcban, hiszen szinte teljesen kiiktatta a politikai ellenzéket a rendkívüli helyzetre hivatkozva, a kormánypárti sajtó pedig mindig azt a dallamot játssza, melyet a főpropagandistái vezényelnek neki. A független vagy ellenzéki médiumok pedig elbizonytalanodtak amiatt, hogy a kormány belátása szerint értékelheti a híreket, így ha valamely tudósítást rémhírnek minősítenek, akkor komoly szankciókkal számolhatnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.