2020. április 5., vasárnap

“TÍZEZER FORINTOM MARADT” – MUNKÁJUKAT ELVESZTŐK A KÉTSÉGBEEJTŐ HELYZETÜKRŐL

G7.HU
Szerző: FABÓK BÁLINT
2020.04.05.


“Fel se fogtuk még, hogy munka nélkül maradtunk. A párom hétfőre még beállította az ébresztőjét, hogy munkába kell menni. Aztán rájött, hogy mégsem” – mondta néhány napja Fruzsi, aki párjához hasonlóan az elmúlt hetekben vált munkanélkülivé a koronavírus következményeként. “Szinte az összes ismerősünk így járt” – mondta a nő.

Helyzetüket nehezíti, hogy mindketten feketén dolgoztak, így munkanélküli ellátást sem kaphatnak. Fruzsi egy ruhaipari beszállítónál dolgozott, amelynek teljesen megszűntek a megrendelései. “Totálisan helló van, a magyar ruhaipari cégek is leálltak” – mondta. Párja a turizmus összeomlása miatt vesztette el a munkáját, mivel a vendéglátásban dolgozott. Ráadásul neki tetemes diákhitel-tartozása van, emiatt a jövőben is feketén szeretne dolgozni, mivel legális munka esetén valószínűleg nem kapna akkora fizetést, hogy meg tudjon élni a törlesztéssel együtt.

Egy 18 négyzetméteres budapesti lakásban élnek, és egyelőre nem keresnek munkát, “ki se dugják az orrukat” az otthoni karanténból. “Azért sem keresek munkát, mert vannak légúti tüneteim” – mondta Fruzsi. A most megszűnt munkahelyén havi 110-120 ezer forintot keresett, most semmilyen tartalékuk nincs. “Tízezer forintom maradt, és a páromnak sincs tartaléka” – mondta Fruzsi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.