2020. április 27., hétfő

TE SÖTÉTBEN BUJKÁLÓ ALAPBETEG, RESZKESS!

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.04.27.


Abba kellene hagyni ezt az alapbetegségesezést. Nem elegáns, és kezd gusztustalanná válni, hogy az elhunytakkal kapcsolatban minden órában elmondják, hogy egy sor alapbetegségük is volt. Túl kövérek voltak, túl soványak, túlságosan átlagos testalkatúak. Langaléták, törpék, közepesen nagyra nőttek. Magas volt a vérnyomásuk, a cukruk, a koleszterinjük. Túlságosan akármilyenek voltak. Legújabban már a szenilitást is odasorolták az alapbetegségek közé. Jobb lett volna szenilitás helyett szervilizmust mondani.

Nem az alapbetegségek, hanem a koronavírus miatt haltak és halnak meg emberek. Sokan a kórházban kapták el, mert nem teszteltek eleget, sőt, gyakran semennyit sem. Az alapbetegségek szükségesnél gyakoribb felemlegetése semmi másra nem jó, mint hogy Müller doktornő és társai másokra hárítsák a felelősséget, és az áldozatokat hibáztassák. Miért voltál kövér, sovány, cukorbeteg? Miért volt magas a vérnyomásod?

Úgyis meghalt volna az a szerencsétlen.

Vagy nem. A legtöbben felgyógyultak volna az alapbetegségnek nevezett nyavalyából, ha nem kapják el a vírust. Odahaza, utcán, boltban, vagy éppen abban a kórházban, ahol az önmagában nem halálos „alapbetegségük” miatt kezelték volna őket.

Ne nyugtassuk azzal a lelkiismeretünket, ha országos tisztifőorvosok vagyunk, operatív törzs, miniszter, vagy miniszterelnök, hogy csak az idősek halnak meg és azok, akiknek valamilyen alapbetegségük is volt. Emberek halnak meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.