2020. május 23., szombat

38 ÉVESEN KAPOTT EGY KENYÉRSÜTŐT, AZÓTA A MAGYAR GASZTRONÓMIA ÚTTÖRŐJÉVÉ VÁLT

G7.HU
Szerző: FABÓK BÁLINT
2020.05.23.



Libor Marcsi élete látszólag nem sokban különbözik egy átlagos magyar háziasszonyétól. Gondoskodik az iskolás gyerekeiről, vezeti a háztartást, délelőttönként süt-főz, délután pedig elmegy családjával sétálni makói otthonuk környékén. Imád a konyhában tevékenykedni, a végeredményről pedig alkalmanként megoszt egy-egy képet a Facebookon.

Ami mégis különlegessé teszi, hogy bejegyzéseire akár több ezren reagálnak, közel százezer követője van, és saját magát képezve az ország egyik legismertebb gasztrobloggere lett Limara néven. Amikor bő tíz évvel ezelőtt az elsők között kezdett kenyérsütésről és péksüteményekről blogolni, alig néhány ember készíthetett otthonában kenyeret.

Részben Marcsi hatására mostanra rengetegen próbálkoznak kenyérsütéssel otthonukban, az elmúlt hetek bezártsága miatt pedig százezrekkel nőtt a számuk. Hetekig lehetetlen volt élesztőt vásárolni a boltokban, a Google keresőjében pedig a kenyér receptje kiütötte az elmúlt két év legkeresettebb ételét, a csirkemellet és a frankfurti levest.

A karantén egyik sikerkönyve Libor Marcsi Limara péksége című könyve lett, amelynek három-négyszeresére nőttek az eladásai a Libri szerint. „A válsághelyzetben minden második ember kenyérsütéssel próbálkozik” – mondta Marcsi. Követői folyamatosan bombázzák kérdésekkel, naponta több órát tölt el a válaszokkal...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.