2020. május 29., péntek

A HIT GYÜLEKEZETE BIZNISZEGYHÁZ, AMELY ORBÁN VÉDELMÉT ÉLVEZI, POLITIKAI TÁMOGATÁSÉRT CSERÉBE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.05.28.


Már kormányinfón is felmerült a kérdés, hogy bizniszegyház-e a Hit Gyülekezete? A kérdést a Magyar Hang című hetilap tette fel Gulyás Gergelynek, nem megnevezve a Hit Gyülekezetét, de Gulyás a leírásból ráismert a Hit Gyülekezetére, ami közvetve azt bizonyítja, hogy a bizniszegyház leírásából a Hit Gyülekezete számára is beazonosítható. A HVG tudósítása szerint Gulyás Gergely ennek ellenére cáfolta, hogy a Hit Gyülekezete bizniszegyház lenne, méghozzá egy oda nem illő indoklással.

Gulyás Gergely ugyanis azt mondta, hogy “amikor ezt a kérdést szabályozták, 100 fővel bárki alapíthatott egyházat, sokan a kedvezményes adózást kihasználva elképesztő formákat működtettek.” Csakhogy a Hit Gyülekezete bizniszegyház jellegét éppen az bizonyítja, hogy Németh Sándor vezető lelkész többszáz milliós adózatlan jövedelmet vett ki belőle az elmúlt évtizedek során, ami nem tekinthető fizetésnek, mert ekkora (havi átlag 5-10 milliós) lelkészi fizetés nincs. Ekkora összeg már profitnak tekinthető, és ha egy alapító-lelkész ekkora profitot vesz ki az egyházából, akkor az bizniszegyház. Ebben az esetben az egyházat a saját vállalkozásaként működteti. Ahol profit van, és nem fizetés, az vállalkozás. Többmilliós lelkészi havi fizetés nincs.

Ezt támasztja alá, hogy az egyházakra jellemző belső intézményes kontroll nem létezik. Németh Sándor annyi pénzt vesz ki a költségek fölött, amennyit akar, amibe senkinek nincs se rálátása, se beleszólása. Ez nem egyházi vezetőre, lelkészre utaló működés, hanem ez egy tulajdonos gazdasági vállalkozó attitűdje és magatartása. Mindennek abból a szempontból van jelentősége, hogy Németh Sándor milliárdos jövedelem után nem fizetett adót, ami közpénz, és amivel a közvagyont károsítja meg. Ez maga a bizniszegyház, amire hivatkozva több tucat törvényesen működő egyház veszítette el az egyházi státuszát. A jogfosztás olyanokat ért el, akik nem bizniszegyházak, Magyarország legnagyobb bizniszegyháza, a Hit Gyülekezete, viszont bekerült a bevett egyházak közé.

A Hit Gyülekezete bizniszegyház jellegét bizonyítja, hogy Németh Sándor egy tulajdonrészvásárlásnak álcázott trükkel és egy offshore cég közbeiktatásával nevére íratta a Hit Gyülekezete ATV-ben levő vagyonának 60 százalékát. Ha a Hit Gyülekezete nem bizniszegyház és nem Németh Sándor tulajdona, ha nem az ő magánvállalkozása, akkor ez közönséges lopás, mert a Hit Gyülekezete egyház önálló jogi személy, amelynek Németh Sándor csupán az alkalmazottja, nem a tulajdonosa. Ha nincs különbség aközött, hogy az ATV-ben levő tulajdon Németh Sándor vagy a Hit Gyülekezete nevén van, mert a Hit Gyülekezete is az ő tulajdona, akkor a Hit Gyülekezete nem egyház, hanem üzleti vállalkozás, egy bizniszegyház, amely gazdasági-vállalkozói tevékenységet folytat és profitot termel a tulajdonosának...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.